Fortnite: Εκατοντάδες παίκτες του World Cup 'έφαγαν' ban

Πολλοί από τους νικητές παραβίαζαν τους κανόνες
21 Απριλίου 2019 17:32
Fortnite: Εκατοντάδες παίκτες του World Cup 'έφαγαν' ban

Οι αγώνες για το γιγαντιαίο Fortnite World Cup ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και ήδη η Epic Games έχει προβεί σε bans εκατοντάδων συμμετεχόντων που παραβίαζαν τους κανόνες.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική της ανακοίνωση, η Epic έκανε γνωστό πως απαγόρευσε την πρόσβαση σε ανταγωνιστικούς αγώνες για 1110 παίκτες, καθώς παραβίασαν τους τοπικούς περιορισμούς και προσπάθησαν να παίξουν σε περισσότερες από μια περιοχές. Περίπου 200 νικητές ήταν ανάμεσα στους άτακτους παίκτες και η Epic τους στέρησε τα έπαθλα που κέρδισαν. Επιπροσθέτως, τα bans συνεχίστηκαν με 48 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων εννέα νικητών, καθώς παραβίασαν τον κανόνα του account sharing. Οκτώ παίκτες τιμωρήθηκαν για teaming.

Τέλος, στα πράσα πιάστηκε μέχρι και ένας επαγγελματίας παίκτης. Συγκεκριμένα, ο Jonathan "JonnyK" Kosmala της ομάδας Team Kalibur χρησιμοποιούσε cheating λογισμικό στους ημιτελικούς. Η Epic το κατάλαβε στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα και προέβη σε μόνιμο ban, ενώ και η ομάδα του τον αποδέσμευσε.  

Η Epic Games μοιράζει το δυσθεώρητο ποσό των 100 εκατομμυρίων. Κάθε εβδομάδα οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν 1 εκατομμύριο δολάρια στα online open qualifiers. Τα τεράστια ποσά που χαρίζει στους νικητές η Epic είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ώθησαν πολλούς στο cheating, αλλά όπως φαίνεται οι κανόνες τηρούνται αυστηρά.