Sekiro: Η φρικαλέα δυσκολία του γέννησε ένα νέο διαδικτυακό meme

“You cheated not only the game, but yourself.”
11 Απριλίου 2019 13:54
Sekiro: Η φρικαλέα δυσκολία του γέννησε ένα νέο διαδικτυακό meme

Ένα από τα πιο καυτά θέματα στην gaming βιομηχανία τον τελευταίο καιρό είναι η δυσκολία στα video games, οι επιλογές προσβασιμότητας και αν ένα easy mode αλλοιώνει την εμπειρία ενός τίτλου με μεγάλη πρόκληση. Όλα ξεκίνησαν από το Sekiro: Shadows Die Twice που κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλοί δημιουργοί έχουν πάρει θέση στο Twitter, όπως ο Cory Barlog του God of War, ωστόσο ένα δημοσίευμα του PC Gamer βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Συγκεκριμένα, το μέσο του εξωτερικού ανάρτησε ένα άρθρο με τίτλο: “Νίκησα το τελικό boss του Sekiro με cheats και νιώθω καλά”. Πολλοί gamers έσπευσαν να σχολιάσουν το άρθρο με θετική ή αρνητική στάση. Ωστόσο, η απάντηση ενός χρήστη στο Twitter έγινε viral σε σημείο που γέννησε ένα νέο διαδικτυακό meme.

Ακολουθεί το σχετικό tweet που έχει περισσότερα από 24 χιλιάδες likes και 6 χιλιάδες retweets

Ο χρήστης του Twitter, FetusBerry, ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως πρόκειται για ένα επιτηδευμένα μελοδραματικό tweet, ωστόσο πράγματι είναι κατά του cheating. Αυτό δεν επέτρεψε όμως το internet από το να αρχίσει να δημοσιεύει memes, στα οποία μέχρι και ο επίσημος λογαριασμός του Sonic δεν δίστασε να συμμετέχει. Ακολουθούν μερικές από τις δημοσιεύσεις.

Παρ' όλ' αυτά το Sekiro έχει αποτελέσει αφορμή για μερικές πραγματικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Εσείς πιστεύετε πως ένα Easy Mode θα αλλοίωνε την εμπειρία του παιχνιδιού;