Αναλυτής: Το PS5 και το νέο Xbox θα είναι μάλλον οι τελευταίες κονσόλες

Μια μακάβρια πρόβλεψη για τους παραδοσιακούς gamers
11 Απριλίου 2019 13:35
Αναλυτής: Το PS5 και το νέο Xbox θα είναι μάλλον οι τελευταίες κονσόλες

Εδώ και πολλά χρόνια βετεράνοι της βιομηχανίας και αναλυτές προβλέπουν τον θάνατο των κονσολών, όμως πλέον με σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου να ετοιμάζουν game streaming υπηρεσίες, η συζήτηση αυτή έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά ο Cristiano Amon, πρόεδρος της τεράστιας εταιρίας τεχνολογίας Qualcomm που είναι ευρέως γνωστή για τα chips του που χρησιμοποιούνται σε smartphones, τοποθετήθηκε επί του θέματος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το PlayStation 5 και το επόμενης γενιάς Xbox θα είναι πιθανότατα οι τελευταίες κονσόλες, αφού "είναι θέμα χρόνου" μέχρι να κυριαρχήσει το cloud ως "η νέα κονσόλα".

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πλαίσιο ενός AI/5G event στο Σαν Φρανσίσκο, ο Amon κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του Google Stadia και το πως βλέπει το game streaming γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως μεταφέρει το The Sun, δήλωσε:

Δεν υπάρχει αμφιβολία - κατά την άποψή μας – το Cloud είναι η νέα κονσόλα. Είναι απλά θέμα χρόνου.

Θα ξεκινήσετε να παίζετε σε οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε οθόνη. Αυτό θα είναι το μέλλον του gaming.

Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μερικές από τις ανακοινώσεις σχετικά με το cloud gaming. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολλές περισσότερες ανακοινώσεις στο μέλλον. Το cloud gaming πρόκειται να αντικαταστήσει τις κονσόλες. Θα μπορείτε να παίξετε ένα εξελιγμένο παιχνίδι σε ένα τηλέφωνο, το οποίο θα μπορούσατε να παίξετε μόνο σε έναν υπολογιστή αξίας $10.000.

Ποιο πιστεύετε εσείς ότι είναι το μέλλον του gaming; Πείτε μας στα σχόλια.