Minecraft: Το όνομα του Notch αφαιρέθηκε από όλες τις εκδόσεις του

Για αδιευκρίνιστο λόγο
29 Μαρτίου 2019 13:12
Minecraft: Το όνομα του Notch αφαιρέθηκε από όλες τις εκδόσεις του

Μια νέα ενημέρωση του Minecraft αφαίρεσε όλες τις αναφορές στον Markus "Notch" Persson από το κεντρικό μενού του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, δίπλα από το λογότυπο του τίτλου εμφανίζεται πάντα ένα μήνυμα και πολλές φορές αυτό ήταν: "Made by Notch!", "The Work of Notch!" και "110813!". Πλέον αυτά τα μηνύματα έχουν αφαιρεθεί και το μόνο σημείο που μπορεί να βρει κάποιος το όνομα του Notch είναι στα credits του παιχνιδιού.

Μάλιστα, η Microsoft κυκλοφόρησε το μικρό update όχι μόνο για την Bedrock έκδοση άλλα και για το Minecraft: Console Edition που αφορά τις εκδόσεις του Xbox 360 για παράδειγμα που έχουν σταματήσει να λαμβάνουν updates.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ο Notch είναι ο αρχικός δημιουργός του πασίγνωστου ‘τετραγωνισμένου’ παιχνιδιού. Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει τον λόγο που προέβη σε αυτή την αλλαγή, αλλά πολλοί χρήστες υποθέτουν ότι η εταιρία θέλει να αποστασιοποιήσει το παιχνίδι από τον αρχικό του δημιουργό εξαιτίας των πολλών προσβλητικών δηλώσεών για τις οποίες κατηγορείται.