Ο Ninja πληρώθηκε $1 εκατομμύριο για να παίξει Apex Legends

Η EA άνοιξε το πορτοφόλι της
14 Μαρτίου 2019 18:11
Ο Ninja πληρώθηκε $1 εκατομμύριο για να παίξει Apex Legends

O Tyler Blevins είναι ένας από τους πιο διάσημους gamers παγκοσμίως. Ο γνωστός με το διαδικτυακό του παρατσούκλι 'Ninja' έχει γίνει πασίγνωστος χάρη στα Fortnite streams του και μεταξύ άλλων σήμα κατατεθέν του είναι τα πολύχρωμα μαλλιά του. Το Reuters σε ειδικό του ρεπορτάζ μεταφέρει πως ο streamer έλαβε το ασύλληπτο ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να προώθηση το Apex Legends.

Συγκεκριμένα, ο 27χρόνος έκανε μερικά tweets για το παιχνίδι στις 5 Φεβρουαρίου και πραγματοποίησε μερικά streams για τους περισσότερους από 13 εκατομμύρια followers του στο Twitch. Για αυτές τις προωθητικές ενέργειες πληρώθηκε 1 εκατομμύριο δολλάρια από την EA, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Reuters.

Οι εκπρόσωποι της EA και του Ninja αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αλλά το ποσό που αναφέρει η πηγή είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από τα μηνιαία κέρδη του Ninja από τα τακτικά του Fortnite streams. Αναφέρεται πως η EA πλήρωσε επίσης και τον streamer ‘Shroud’, ο οποίος έχει σχεδόν έξι εκατομμύρια Twitch followers, για να παίξει Apex Legends. Το ποσό που έλαβε παραμένει άγνωστο.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν για άλλη μια φορά πως το σύγχρονο gaming τοπίο έχει αλλάξει, με τις μεγάλες εκδότριες εταιρίες να χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικές  marketing πρακτικές.