Ο Miyazaki μιλάει για τις διαφορές μεταξύ Dark Souls και Sekiro

Το παιχνίδι παραλίγο να ανήκει στην Tenchu σειρά
14 Μαρτίου 2019 11:21
Ο Miyazaki μιλάει για τις διαφορές μεταξύ Dark Souls και Sekiro

Το Sekiro είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στα The Game Awards του 2017 με ένα σύντομο trailer που είχε κάνει την κοινότητα να εικάζει αν πρόκειται για ένα νέο Tenchu παιχνίδι ή ένα sequel του Bloodborne. Τελικά ο τίτλος αποκαλύφθηκε πλήρως και είχαμε να κάνουμε με ένα νέο IP, αυτό δε σημαίνει όμως πως οι αρχικές προβλέψεις της κοινότητας ήταν εντελώς άστοχες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Variety, ο δημιουργός του παιχνιδιού, Hidetaka Miyazaki, τόνισε πως το Sekiro ήταν παραλίγο παιχνίδι του Tenchu franchise. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις επιρροές που οδήγησαν στη δημιουργία του Sekiro, ο Miyazaki δήλωσε:

Το Tenchu επηρέασε πολύ το παιχνίδι. Αρχικά σκεφτόμασταν ακόμη και να κάναμε το Sekiro: Shadows Die Twice μέρος της σειράς Tenchu. Φυσικά, έπειτα ερευνήσαμε και εξετάσαμε πολλά άλλα παιχνίδια. Ωστόσο, νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιρροή ήταν από το Tenchu franchise.

Στη συνέχεια ο ιδιοφυής δημιουργός αναφέρθηκε στις ομοιότητες του Sekiro με τα Dark Souls παιχνίδια και το Bloodborne.

Όσον αφορά τις ομοιότητες, η αίσθηση του επιτεύγματος που αισθάνεσαι μετά την υπέρβαση κάθε πρόκλησης είναι ένα βασικό θέμα που υπάρχει στα Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne και Sekiro: Shadows Die Twice. Επίσης, όπως και στο Bloodborne, ο τρόπος με τον οποίο το ικανοποιητικό combat παρουσιάζεται στον θεατή είναι κάπως παρόμοιος.

Επισήμανε όμως στη συνέχεια πως υπάρχουν και πολλές διαφορές:

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει εργαλείο δημιουργίας χαρακτήρων. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας και οι μηχανισμοί ανάπτυξης και προσαρμογής του είναι αρκετά διαφορετικοί. Οι κύριες διαφορές είναι η δυναμική κίνηση που γίνεται δυνατή μέσω του γάντζου και οι έντονες, αγχωτικές μάχες. Μια άλλη διαφορά είναι η ποικιλία των επιλογών που που έχει κάποιος όταν βρίσκεται στη μάχη: από το stealth στα διάφορα Shinobi προσθετικά.

Το Sekiro: Shadows Die Twice αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου για τα PS4, Xbox One και PC.