Μισθοί εκατομμυρίων που ζαλίζουν για τα αφεντικά των EA και Activision

Ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Αμερική
26 Φεβρουαρίου 2019 14:17
Μισθοί εκατομμυρίων που ζαλίζουν για τα αφεντικά των EA και Activision

Όπως μεταφέρει το gamesindustry.biz, τα αφεντικά της Activision και της EA συγκαταλέγονται μέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Αμερική. Συγκεκριμένα, τα δύο στελέχη βγάζουν περίπου 300 φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο υπάλληλο.

Πιο αναλυτικά, το You Sow, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, του οποίου η αποστολή είναι να προάγει την εταιρική κοινωνική ευθύνη, διεξήγαγε μια ετήσια έρευνα σχετικά με το πόσο πληρώνονται οι CEOs και έτσι υπολογίζει πόσοι αναμφισβήτητα πληρώνονται παραπάνω από όσο έπρεπε. Αυτό εκτιμάται λαμβάνοντας υπόψη τον μισθό τους, τη διαφορά μεταξύ αυτού και του μέσου εργαζόμενου στην επιχείρησή τους, καθώς και παράγοντες όπως οι ψήφοι των μετόχων για το πακέτο αμοιβών του CEO.

Έτσι προκύπτει πως ο Bobby Kotick της Activision είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική. Ο μισθός του φτάνει το θεματικό ποσό των περίπου 29 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για 306 φορές περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει ο μέσος υπάλληλος στην Activision.

Από την άλλη, ο Andrew Wilson της EA βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να μεγαλώνει με περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια. Ο μισθός του ξεπερνά κατά 371 φορές αυτόν του μέσου υπαλλήλου στην Electronic Arts.

Συγκριτικά, στις 500 μεγαλύτερες εταιρίες τις Αμερικής οι CEO λαμβάνουν κατά μέσο όρο περίπου 142 φορές μεγαλύτερο μισθό από αυτόν του μέσου υπαλλήλου, πράγμα που καθιστά τους Wilson και Kotick αναμέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους, μαζί με τα αφεντικά των Disney, Netflix, Mattel, 20th Century Fox και McDonald's.