Εξαιρετική πορεία για το Metro Exodus στην Αγγλία

Βούλιαξαν τα Far Cry New Dawn και Crackdown 3
18 Φεβρουαρίου 2019 11:18
Εξαιρετική πορεία για το Metro Exodus στην Αγγλία

Ιδιαίτερα γεμάτη ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε για τη gaming βιομηχανία, καθώς είδε την κυκλοφορία των Metro Exodus, Far Cry New Dawn, Jump Force και Crackdown 3, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο των UK Charts. Ο νικητής ήταν τελικά το Far Cry New Dawn, το οποίο ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως παρόλο που κατέκτησε την κορυφή, το New Dawn πούλησε 86.5% λιγότερα αντίτυπα από ότι το Far Cry 5 στην αντίστοιχη launch εβδομάδα του. Μάλιστα και το Far Cry Primal, το οποίο αντιστοίχως δεν ήταν αριθμημένο νέο κεφάλαιο, είχε πουλήσει τέσσερις φορές περισσότερα αντίτυπα.

Ο πραγματικός νικητής ήταν το Metro Exodus. Ο τίτλος της Deep Silver έχασε οριακά την πρώτη θέση, ωστόσο είδε σημαντική αύξηση των retail πωλήσεών του σε σύγκριση με το Metro Last Light. Αυτό είναι αξιοσημείωτο αν αναλογιστεί κανείς πως τα περισσότερα sequels δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις retail πωλήσεις των προκατόχων τους στη σημερινή εποχή που έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό του digital.

Συνεχίζοντας, το Jump Force κατέλαβε την τέταρτη θέση των charts, σημειώνοντας καλή πορεία για fighting τίτλο. Τη χειρότερη πορεία όλων είχε το Crackdown 3. Ο αποκλειστικός τίτλος του Xbox One πούλησε μόλις 4.000 αντίτυπα και κατέλαβε την δέκατη τρίτη θέση. Συγκριτικά το Crackdown 3 πούλησε μόλις το 10% των αντιτύπων που είχε πουλήσει το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς στη launch εβδομάδα του.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

  1. Far Cry: New Dawn
  2. Metro: Exodus
  3. Red Dead Redemption 2
  4. Jump Force
  5. FIFA 19
  6. Resident Evil II
  7. New Super Mario Bros U Deluxe
  8. Kingdom Hearts III
  9. Mario Kart 8: Deluxe
  10. Call of Duty: Black Ops 4