Την ολοκληρωτική επιστροφή της ανακοίνωσε η GSC GameWorld, η ομάδα ανάπτυξης της σειράς S.T.A.L.K.E.R. Μέσω μίας συνέντευξης του Valentine Yeltyshev στο Gamesindustry.biz, αποκαλύφθηκαν αρκετά πράγματα για το κλείσιμο της εταιρίας πίσω στο 2010 καθώς και τους λόγους ακύρωσης του S.T.A.L.K.E.R 2. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη, όμως, είναι το γεγονός πως η GSC GameWorld εργάζεται σε ένα καινούργιο τίτλο που έχει ως target group τους παίκτες ηλικίας 25 με 40 ετών. Δυστυχώς, δεν αποκαλύφθηκε η κατηγορία στην οποία θα υπάγεται ο τίτλος ή περισσότερες λεπτομέρειες.
Σχετικά με το S.T.A.L.K.E.R 2, ο Valentine δήλωσε τα εξής:
"Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε το παιχνίδι αλλά η West Games και ο CEO μας κατάλαβαν πως το παιχνίδι δεν θα βρισκόταν ποτέ στο επίπεδο ποιότητας που θα θέλαμε να ήταν. Επίσης, υπήρχε το πρόβλημα πως αρκετοί εκδότες δεν ενδιαφέρονταν για το παιχνίδι και δεν ήταν πρόθυμοι να μας χρηματοδοτήσουν. Μας προσφέρθηκε χρηματοδότηση ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στην alpha έκδοση του. Για την ακρίβεια, θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας όλη την ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε το παιχνίδι στην alpha έκδοση του."
Επιπροσθέτως, ο Valentine δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ισχυρισμούς της West Games πως εργάστηκαν σε ένα τίτλο S.T.A.L.K.E.R
"Όταν βρισκόμασταν στην ανάπτυξη του S.T.A.L.K.E.R 2, σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι S.T.A.L.K.E.R για browsers ώστε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κοινού μας μέχρι τη κυκλοφορία του S.T.A.L.K.E.R 2. Αυτό το project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έγιναν λάθη. Αυτό ήταν το project επάνω στο οποίο δούλευε η West Games. Οπότε, όταν είχαν δηλώσει πως εργάστηκαν σε ένα τίτλο S.T.AL.K.E.R ξαφνιάστηκα. Θα μπορούσαμε πολύ άνετα να νικήσουμε οποιαδήποτε δίκη απέναντι τους, αλλά δεν θα το ξεκινήσουμε."
Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρης συνέντευξη εδώ.
Read Next
Must Read
PlayStation Plus: Διαθέσιμα τα νέα παιχνίδια του Ιουνίου
Το Xbox Game Pass φέρνει EA Sports FC 26, Call of Duty και Tony Hawk για τον Ιούνιο
GTA 6: Μάθαμε γιατί καθυστερεί τόσα χρόνια!