Η Nintendo ενδέχεται να απομακρυνθεί από τις οικιακές κονσόλες στο μέλλον

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της εταιρίας
07 Ιανουαρίου 2019 09:21
Η Nintendo ενδέχεται να απομακρυνθεί από τις οικιακές κονσόλες στο μέλλον

Μιλώντας στο ιαπωνικό μέσο Nikkei και σύμφωνα με την μετάφραση του Nintendo Everything, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, επισήμανε πως η λατρεμένη εταιρία ενδέχεται μελλοντικά αν χρειαστεί να απομακρυνθεί από τις οικιακές κονσόλες για να παραμείνει ευέλικτη και να προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενες αλλαγές της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Furukawa δήλωσε:

Δεν είμαστε πραγματικά κολλημένοι με τις κονσόλες μας. Προς το παρόν προσφέρουμε το πολύ ιδιαίτερο Nintendo Switch και το λογισμικό του - και στηριζόμαστε σε αυτό για να παραδώσουμε τη Nintendo εμπειρία. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, η τεχνολογία εξακολουθεί να αλλάζει συνεχώς. Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε με ευελιξία για το πώς μπορούμε να παραδώσουμε αυτή την εμπειρία όσο περνάει ο καιρός.

Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε κονσόλες. Η ιστορία της Nintendo πηγαίνει πιο πίσω ακόμη, πιο μακριά από αυτό, και μέσα από όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε το μόνο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Μακροπρόθεσμα, ως επιχείρηση υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εστιάζουμε στις οικιακές κονσόλες- η ευελιξία είναι εξίσου σημαντική με την ευρηματικότητα.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το πως η Nintendo προετοιμάζεται για να προσαρμοστεί στις διακυμάνσεις του κλάδου τον τελευταίο καιρό, ο Furukawa επισήμανε:

Σκεπτόμενος μικρούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε αυτού του είδους τις αστάθειες, θα ήθελα, μεταξύ άλλων, να αυξήσω την ανάπτυξη smartphone παιχνιδιών της Nintendo για να εξασφαλίσω μια συνεχή ροή εσόδων. Συμμετέχουμε επίσης σε περισσότερα θεματικά πάρκα και ταινίες - διαφορετικοί τρόποι έτσι ώστε οι χαρακτήρες μας να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.

Μάλιστα, πρόσθεσε:

Δεν θέλω οι developers μας να σκέφτονται πάρα πολύ με την λογική “τι θα πρέπει να κάνω αν αποτύχουμε;” Ο σημαντικότερος ρόλος μου είναι να παρέχω ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Δεν είμαι ο ίδιος βετεράνος developer, γι 'αυτό αφήνω την πραγματική ανάπτυξη παιχνιδιών σε ηγέτες που μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι ένα καλό παιχνίδι και τι δεν είναι.

Για την ώρα το Nintendo Switch τα πηγαίνει εξαιρετικά, με την εταιρία να έχει πουλήσει ήδη 22.86 εκατομμύρια κονσόλες.