Η Blizzard ανησυχεί για την επιρροή της Activision

Σύμφωνα με δηλώσεις από πρώην στελέχη
23 Νοεμβρίου 2018 15:16
Η Blizzard ανησυχεί για την επιρροή της Activision

Το 2007 η Activision και η Blizzard ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γίνουν μια publishing υπερδύναμη στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Οι δύο εταιρίες λειτουργούσαν έως τώρα πρακτικά ως ανεξάρτητες οντότητες, κάτι που ίσως αρχίζει να αλλάζει.

Συγκεκριμένα, το Kotaku δημοσίευσε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της σειράς Diablo. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε διάφορες πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά στην Blizzard. Πιο αναλυτικά, διάφοροι υπάλληλοι που έφυγαν από την εταιρία επισημαίνουν πως η Activision Blizzard έχει αρχίσει να έχει περισσότερη επιρροή στους δημιουργούς των θρυλικών Warcraft και Diablo.

Οι ανησυχίες ξεκίνησαν όταν η Amrita Ahuja, η senior VP of investor relations της Activision Blizzard, ανέλαβε την ηγεσία των οικονομικών υπηρεσιών της Blizzard. Το πρώτο μήνυμά της προς τους υπάλληλους της Blizzard ήταν πως η εταιρία θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα, κάτι που το προσωπικό δεν είχε συνηθίσει να ακούει με την προηγούμενη ηγεσία.

Ένας πρώην υπάλληλος που παραχώρησε πληροφορίες στο Kotaku δήλωσε:

Κάποιος θα νόμιζε ότι η Blizzard πέφτει έξω οικονομικά και πλέον δεν έχει χρήματα. Ακόμη και το παραμικρό ελεγχόταν από την οπτική των δαπανών. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ποτέ: “Πρέπει να δείξουμε ανάπτυξη”. Αυτό ήταν απίστευτα απογοητευτικό για μένα.

Ένας άλλος υπάλληλος δήλωσε:

Μας λέγανε να ξοδεύουμε όσα λιγότερα γίνεται σε ότι κάνουμε επειδή δεν έχουμε νέα IP. Επειδή το Overwatch έθεσε τον πήχη για το πόσα κέρδη μπορούμε να φέρουμε σε ένα μόνο χρόνο, υπάρχει πολύ πίεση από την Activision για να κάνουμε κάτι. Θέλουν να έχουν κάτι να δείξουν στους μετόχους.

Η κατάσταση που φαίνεται να επικρατεί στην Blizzard δίνει μια νέα προοπτική στην πρόσφατη αποχώρηση του συνιδρυτή και CEO της Blizzard, Mike Morhaime.