Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει φτηνό Xbox One χωρίς Blu-ray για το 2019

Και πρόγραμμα μετατροπής retail παιχνιδιών σε digital
17 Νοεμβρίου 2018 15:25
Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει φτηνό Xbox One χωρίς Blu-ray για το 2019

Ο γνωστός leaker της Microsoft, Brad Sams, ο οποίος πρόσφατα είχε φέρει στα φώτα της δημοσιότητας πληροφορίες για το Halo Infinite πριν την επίσημη αποκάλυψή του και νέα στοιχεία για το επόμενης γενιάς Xbox Scarlett, έρχεται με μια νέα διαρροή για τα σχέδια της ομάδας του Xbox.

Πιο αναλυτικά, ο leaker αναφέρει ότι οι Scarlett κονσόλες επόμενης γενιάς της Microsoft δεν θα καταφθάσουν στην αγορά μέχρι το 2020. Ωστόσο, η εταιρία ετοιμάζει μια ιδιαίτερη κονσόλα για το 2019. Συγκεκριμένα, θέλοντας να μειώσει την τιμή του Xbox One, η Microsoft σχεδιάζει μια κονσόλα χωρίς Blu-ray drive και αρκετά μικρότερο μέγεθος. Ο στόχος της εταιρίας είναι να ρίξει την τιμή μέχρι και 100 δολάρια πιο κάτω. Πέρα από το φτηνότερο αυτό Xbox One που δεν θα έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης δίσκων, η εταιρία ετοιμάζει και μια πτώση τιμής για το κανονικό Xbox One S μέσα από ένα νέο SKU που θα κατασκευάζεται με μικρότερο κόστος.

Πέρα από τους τίτλους της βιβλιοθήκης του Xbox Game Pass και τα παιχνίδια που κάποιος έχει ήδη ψηφιακά, η Microsoft σχεδιάζει και ένα πρόγραμμα μετατροπής retail παιχνιδιών σε digital, για να συνοδεύσει τη νέα δίχως Blu-ray κονσόλα της. Ένας από τους τρόπους που αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργεί είναι μέσω συγκεκριμένων συνεργαζόμενων καταστημάτων, στα οποία θα πηγαίνετε τα retail παιχνίδια σας και θα σας δίνουν ψηφιακούς κωδικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε να κάνουμε με φήμες και ο ίδιος ο leaker επισημαίνει πως το νέο αυτό Xbox One S ‘slim’ και το ‘disc-to-digital’ πρόγραμμα μπορεί να μην δουν ποτέ το φως της ημέρας καθώς τα πλάνα είναι ακόμη ρευστά.