Η Capcom έχει μεγάλες προσδοκίες για τα Devil May Cry 5 και Resident Evil 2

Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για την εταιρία
30 Οκτωβρίου 2018 11:14
Η Capcom έχει μεγάλες προσδοκίες για τα Devil May Cry 5 και Resident Evil 2

Η Capcom φαίνεται πως διανύει μια περίοδο τρομερής οικονομικής ευφορίας, αφού η εταιρία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και τα στατιστικά της είναι δραματικά αυξημένα.

Πιο αναλυτικά, το κλείσιμο της Capcom Vancouver και η ακύρωση του project της ομάδας δεν φαίνεται να επηρέασε την ιαπωνική εταιρία. Τα έσοδα από το  Digital Contents τμήμα της Capcom αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ συνολικά τα καθαρά κέρδη της Capcom για το πρώτο μισό της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 97%, φτάνοντας τα ¥6.8 δισεκατομμύρια. Μάλιστα, επισημαίνεται πως το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018/2019 ήταν το καλύτερο που έχει σημειώσει ποτέ η Capcom στην πορεία της τόσα χρόνια.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στους κερδοφόρους τίτλους που κυκλοφόρησε ο publisher μέσα στο 2018, όπως το Monster Hunter World. To Monster Hunter World, χάρη και στην κυκλοφορία της PC έκδοσης, έχει φτάσει πλέον τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Παράλληλα και τα Street Fighter 30th Anniversary Collection, Mega Man X Legacy Collection 1+2 και Monster Hunter Generations Ultimate τα πήγαν πολύ καλά εμπορικά.

Η Capcom τώρα κοιτάζει το μέλλον και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων τόνισε πως έχει μεγάλες προσδοκίες για τα Devil May Cry 5 και Resident Evil 2. Συγκεκριμένα, η εταιρία επισήμανε πως οι τίτλοι εισέπραξαν πολύ θετική ανταπόκριση στο Tokyo Game Show και γενικά φαίνεται πως υπάρχει ανυπομονησία από το κοινό.

Το remake του Resident Evil 2 θα καταφθάσει πρώτο στα ράφια των καταστημάτων. O horror τίτλος κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC. Το Devil May Cry 5 κυκλοφορεί για τις ίδιες πλατφόρμες στις 8 Μαρτίου του 2019.