Red Dead Redemption 2: Native 4K και καλύτερη απόδοση στο Xbox One X

Οπτική πανδαισία όλες οι εκδόσεις του παιχνιδιού
25 Οκτωβρίου 2018 11:28
Red Dead Redemption 2: Native 4K και καλύτερη απόδοση στο Xbox One X

Όπως συνηθίζει με όλες τις νέες μεγάλες κυκλοφορίες, το DigitalFoundry έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο όλες τις εκδόσεις του Red Dead Redemption 2. Συγκεκριμένα, η ομάδα δοκίμασε διεξοδικά τις εκδόσεις των Xbox One X και PlayStation 4 Pro, καθώς και τις εκδόσεις των απλών PS4 και Xbox One. Οι ειδήμονες των τεχνικών ζητημάτων έμειναν εντυπωσιασμένοι από το δημιούργημα της Rockstar Games και το χαρακτήρισαν ως ένα 'εκθαμβωτικό επίτευγμα'.

Πιο αναλυτικά όμως, από την έρευνά τους προέκυψε πως το Xbox One X τρέχει σε Native 4K. Δεν έχουμε να κάνουμε με Dynamic Resolution, αφού το παιχνίδι τρέχει μόνιμα σε Native 4K. Παράλληλα, η έκδοση του One X έχει την καλύτερη απόδοση από όλες τις άλλες κονσόλες, με μερικά μικρά framedrops στις μεγάλες πόλεις. Η έκδοση του PlayStation 4 Pro τρέχει σε 1920 x 2160, αξιοποιώντας την checkerboard rending τεχνική. Το PlayStation 4 Pro έχει πολύ καλή απόδοση στη φύση, αλλά υπάρχουν framedrops σε μικρές πόλεις που δεν υπάρχουν στην αναβαθμισμένη κονσόλα της Microsoft.

Τα απλά PS4 και Xbox One τρέχουν καλύτερα από ότι έτρεχαν αντίστοιχα τα PS3 και Xbox 360 το πρώτο Red Dead Redemption. Ωστόσο, υπάρχουν πτώσεις στα 20 fps σε σημεία. Το PS4 τρέχει σε 1080p ανάλυση και το Xbox One σε 864p.

Συνολικά όλες οι εκδόσεις έχουν περίπου τα ίδια οπτικά χαρακτηριστικά, με την κυρίαρχη διαφορά να είναι η ανάλυση και η απόδοση, ενώ τα Pro και Χ φαίνεται να έχουν και υψηλότερης ποιότητας textures. Το DigitalFoundry χαρακτηρίζει την έκδοση για την αναβαθμισμένη κονσόλα της Microsoft ως καλύτερη με μεγάλη διαφορά, χάρη στην native ανάλυση που δεν κρύβει τις λεπτομέρειες και την καλύτερη απόδοση, ωστόσο μπορείτε να δείτε τις διαφορές στα παρακάτω συγκριτικά και να κρίνετε και από μόνοι σας.

Το Red Dead Redemption 2 κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου για τα PS4 και Xbox One. Το αναλυτικό μας review, το οποίο επιμελείται ο Σάκης Καρπάς, θα καταφθάσει στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε μπορείτε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το νέο πόνημα της Rockstar Games και να παρακολουθήσετε το πρόσφατο UH Play που παίζουμε τον άκρως αναμενόμενο τίτλο.