Η Jade Raymond φεύγει από την EA

Η συν-δημιουργός του Assassin’s Creed αλλάζει κεφάλαιο
22 Οκτωβρίου 2018 16:41
Η Jade Raymond φεύγει από την EA

Άλλη μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα αποχώρησε από την EA. Συγκεκριμένα, η ηγετική φυσιογνωμία του στούντιο Motive, η Jade Raymond, αποχώρησε. Η Jade ήταν αυτή που είχε δημιουργήσει το στούντιο. Τα ενεργά projects θα συνεχίσουν χωρίς αυτή και την διοίκηση θα την αναλάβει η Samantha Ryan που είναι υπεύθυνη για το στούντιο EA mobile, την Maxis και την BioWare.

Η Raymond είχε περάσει αρκετά χρόνια στην Ubiosft και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα franchises Assassin’s Creed, Watch Dogs και Tom Clancy’s Splinter Cell. Τα τελευταία χρόνια που εργαζόταν για την EA με το Motive στούντιο της, είχε συνεισφέρει στο αμφιλεγόμενο Star Wars: Battlefront II της DICE, ενώ η ομάδα της ετοιμάζει και ένα εξ’ ολοκλήρου νέο Star Wars παιχνίδι.

Ο John Reseburg, υπεύθυνος για το επικοινωνιακό κομμάτι της EA, δήλωσε:

Τα EA Studios είναι επικεντρωμένα στο να φέρνουν δημιουργικά νέα παιχνίδια και περιεχόμενο στους παίκτες. Η Laura Miele και η ομάδα της έχουν κάνει διάφορα βήματα εσωτερικά για να υποστηρίξουν καλύτερα τους δημιουργούς παιχνιδιών να πετύχουν αυτούς τους στόχους, όπως η επέκταση του χαρτοφυλακίου της Samantha Ryan για να αναλάβει επιπλέον στούντιο, συμπεριλαμβανομένου του στούντιο Motive. Η Samantha είναι γνωστή για την ικανότητα της να οδηγεί τον δημιουργικό σχεδιασμό και να υποστηρίζει ομάδες παιχνιδιών, ώστε να κάνουν τα οράματά τους πραγματικότητα. Είναι μια πολύ έμπειρη developer παιχνιδιών με βιογραφικό που εκτείνεται από το The Sims στο Batman: το Arkham City στο No One Lives Forever μέχρι το εξαιρετικά αναμενόμενο Anthem.

Με αυτήν την αλλαγή, η Jade Raymond αποφάσισε να εγκαταλείψει την Electronic Arts. Στο χρόνο της μαζί μας, η Jade βοήθησε να φτιάξουμε μεγάλες ομάδες και τα έργα που αναπτύσσονται στο στούντιο Motive και σε άλλα στούντιο συνεχίζουν και παραμένουν αμετάβλητα. Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις προσπάθειές της και θέλουμε να ευχηθούμε στη Jade το καλύτερο, καθώς προχωράει στην επόμενη περιπέτεια της. Προωθούμε τη δημιουργικότητα σε ό, τι κάνουμε στα EA Studios και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα τους επόμενους μήνες.