Η αξία των EA και Activision αυξήθηκε κατά $79 δισεκατομμύρια χάρη στα Games as a Service

Τα microtransactions εκτόξευσαν τα στατιστικά
21 Οκτωβρίου 2018 10:39
Η αξία των EA και Activision αυξήθηκε κατά $79 δισεκατομμύρια χάρη στα Games as a Service

Η συνδυαστική αγοραία αξία των EA και Activision αυξήθηκε κατά 79 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2012, χάρη στην τεράστια επιτυχία του μοντέλου Games as a Service. Το νούμερo αυτό προέρχεται από τη νέα αναφορά της DFC Intelligence που διαχωρίζει την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών σε δύο βασικά τμήματα. Το ένα αποτελείται από τις μεγάλες παραδοσιακές premium κυκλοφορίες και το άλλο από τους games-as-a-service τίτλους. Το κομμάτι των GaaS τίτλων είναι αυτό που έχει εκτοξεύει τα στατιστικά της βιομηχανίας τα τελευταία έξι χρόνια.

Συγκεκριμένα, από όταν η EA υιοθέτησε το εν λόγω μοντέλο το 2012 η αξία της είδε δραματική αύξηση από τα 4 δισεκατομμύρια στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Activision σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, βλέποντας την αξία της να αυξάνεται στο ίδιο διάστημα από τα 10 δισεκατομμύρια στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Games as a Service μοντέλο θέλει τους τίτλους να αποφέρουν έσοδα στις εταιρίες και μετά την αρχική τους πώληση. Αυτό συμβαίνει με την κυκλοφορία επιπλέον επί πληρωμή περιεχομένου όπως DLCs, πακέτα χαρτών, πακέτα καρτών, lootboxes, premium passes, season passes και κάθε άλλη κατηγορία microtransactions.

Η EA έχει διάφορους GaaS τίτλους όπως τα FIFA, Madden, NBA Live και Battlefield, ενώ στη λίστα αυτή θα προστεθεί και το επερχόμενο Anthem. Ομοίως, η Activision έχει φέρει στην αγορά πολλούς GaaS τίτλους όπως τα Destiny, Overwatch και Call of Duty, ενώ βρίσκεται πίσω και από γίγαντες του mobile gaming όπως το Candy Crush.