Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων διαμαρτυρήθηκαν για την άνοδο των eSports

Ανήρτησαν πανό και πέταξαν χειριστήρια στον αγωνιστικό χώρο!
25 Σεπτεμβρίου 2018 15:40
Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων διαμαρτυρήθηκαν για την άνοδο των eSports

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο ελβετικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' κατηγορίας. Μπορεί πλέον να υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που υποστηρίζουν τα eSports και έχουν δικά τους gaming τμήματα και ομάδες, ωστόσο υπάρχον και αυτοί που αντιτίθενται. Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμετρήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελβετίας, οι Young Boys και FC Basel, με το παιχνίδι να διακόπτεται μόλις στο 15ο λεπτό, καθώς οι φίλαθλοι και οπαδοί των ομάδων διαμαρτυρήθηκαν για την άνοδο των eSports.

 

Πέταξαν χιλιάδες μπάλες τένις στο γήπεδο, με τους υπεύθυνους του γηπέδου να πασχίζουν να τις μαζέψουν, πέταξαν επίσης χειριστήρια τα οποία έγραφαν "f*** esports" ενώ είχαν ετοιμάσει ειδικά πανό με ένα γιγαντιαίο pause button και υβριστικά συνθήματα για τα eSports. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι φίλαθλοι των ομάδων ήταν πως δεν θέλουν να έχουν καμία ανάμειξη με τα esports. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Young Boys δεν έχουν ιδρύσει κανένα esports τμήμα, ενώ η Basel έχει για το FIFA. Πληροφορίες από την Ελβετική λίγκα λένε πως η ομοσπονδία έχει στα άμεσα πλάνα της να κάνει υποχρεωτική τη δημιουργία esports ομάδων από τους συλλόγους. 

Tags: