Αυστραλιανή μελέτη βρίσκει τα loot boxes "ψυχολογικά παρόμοια με τζόγο"

Το "καυτό" θέμα της βιομηχανίας για ακόμη μία φορά στο μικροσκόπιο
18 Σεπτεμβρίου 2018 12:10
Αυστραλιανή μελέτη βρίσκει τα loot boxes

Το θέμα των loot boxes και των microtransactions γενικότερα δεν σταματά ποτέ να εμφανίζεται καθώς υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτό. Άλλοι το θεωρούν ως επιλογή για να κερδίσεις ακόμη περισσότερα αντικείμενα και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, έχει θεωρηθεί και τζόγος. Νέα αυστραλιανή μελέτη έρχεται να ρίξει ακόμη περισσότερο "λάδι στη φωτιά" που υποστηρίζει πως το εν λόγω χαρακτηριστικό φέρει τρομερά κοινά σημεία με άλλες μορφές τζόγου. Όπως μας μεταφέρει το Games Industry πολλοί ερευνητές θεωρούν πως αγοράζοντας loot boxes μπορεί να "οδηγήσει σε πρόβλημα τζόγου ανάμεσα στους gamers".

Ακόμη, η έρευνα προχωρά εμβαθύνοντας ακόμη στο θέμα και τις λύσεις. Μία από αυτές είναι τα παιχνίδια με loot boxes να έχουν μία μικρή ταμπέλα που να αναφέρουν πως υπάρχει το εν λόγω χαρακτηριστικό μέσα σε αυτά και να πωλούνται στις νόμιμες ηλικίες που μπορούν να παίξουν τυχερά παιχνίδια. Η εν λόγω έρευνα έθιξε σημαντικά και το θέμα σύγκρισης των loot boxes με τις τυχερές κάρτες και τα Kinder αυγά αναφέροντας πως αυτή είναι αποπλανητική καθώς ναι μεν μπορεί να μοιράζονται μερικά κοινά στοιχεία, όμως το ένα είναι "άκακο".

Από ότι φαίνεται το θέμα θα έχει και συνέχεια και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Εσείς συμφωνείτε με την παραπάνω έρευνα; Πείτε μας τις απόψεις στα σχόλια.