Ένα remaster του Kingdoms of Amalur προϋποθέτει την έγκριση της EA

Η THQ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις
11 Σεπτεμβρίου 2018 09:20
Ένα remaster του Kingdoms of Amalur προϋποθέτει την έγκριση της EA

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως η THQ Nordic εξαγόρασε το Kingdoms of Amalur και σκοπεύει να φέρει ξανά στο προσκήνιο το franchise. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, πολλοί gamers αναρωτήθηκαν αν κάποιο remaster του RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning είναι καθ’ οδόν. Η THQ έρχεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τονίζοντας πως βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με την EA, καθώς αυτή έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα του Reckoning. Παρόλο που πλέον η THQ έχει αγοράσει το IP, για να κάνει οτιδήποτε σχετικό με το Reckoning, θα πρέπει να πάρει πρώτα την έγκριση της EA.

Μιλώντας στο Eurogamer, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Η EA εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα διανομής στο Reckoning. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση της EA και των 38 Studios.

Σε αυτό το στάδιο αποκτήσαμε μόνο την πνευματική ιδιοκτησία. Δεδομένου του ιστορικού μας, γνωρίζουμε ποιες είναι οι καίριες ερωτήσεις (remaster, remake, port σε συστήματα τρέχουσας γενιάς κλπ.), αλλά αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε, καθώς έχουμε την τάση να βάζουμε πρώτα τα πράγματα σε σειρά, στη συνέχεια να κάνουμε την δουλειά μας και μετά να αρχίζουμε να μιλάμε για κάτι, δηλαδή μόνο όταν αισθανόμαστε σίγουροι και εξοικειωμένοι με το franchise.