Sony για έλλειψη cross-play: "Το PS4 είναι καλύτερο"

Δηλώσεις από το μεγάλο αφεντικό της Sony
02 Σεπτεμβρίου 2018 13:43
Sony για έλλειψη cross-play:

Το μέτωπο του cross-play μένει ακόμα ανοιχτό, με τη Nintendo και την Microsoft να έχουν δώσει ήδη τα χέρια και τη Sony να είναι η μοναδική εταιρία που δεν το επιτρέπει. Το θέμα έρχεται τώρα ξανά στο προσκήνιο με μια δήλωση στο The Independent από τον Kenichiro Yoshida, τον CEO της Sony, η οποία συζητήθηκε αρκετά.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις μεγάλες αντιδράσεις της gaming κοινότητας για την απόφαση της εταιρίας να μην υποστηρίξει το cross-play, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Όσον αφορά το cross-platform, ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι πάντα πως το PlayStation είναι το καλύτερο μέρος για να παίξει κάποιος. Το Fortnite, πιστεύω, σε συνεργασία με το PlayStation 4 είναι η καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες.

Ο Yoshida τόνισε ωστόσο:

Όμως, ήδη έχουμε ανοίξει μερικά παιχνίδια ως cross-platform με το PC και μερικές άλλες πλατφόρμες, οπότε εμείς αποφασίζουμε με βάση το τι είναι η καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες. Αυτός είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε σχετικά με το cross-platform.

Ο Yoshida δεν ξεκαθάρισε το σκεπτικό της Sony πίσω από την απόφαση να επιτρέψει το cross-play με τους παίκτες σε PC σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά όχι με τους κατόχους Nintendo Switch και Xbox One. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα του ανταγωνισμού γενικότερα. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

 Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλός. Ο υγιής, δίκαιος ανταγωνισμός είναι πάντα καλός για τη βιομηχανία και την ανάπτυξή της. Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός με τη Nintendo και το Xbox είναι μια υγιής κατάσταση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ζήτημα του cross-play πατώντας εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.