Οι developers του NBA Live 19 αφήνουν αιχμές για τα microtransactions του NBA 2K18

Θέλουν να διαφοροποιηθούν από τη σειρά της 2K Sports
24 Αυγούστου 2018 18:49
Οι developers του NBA Live 19 αφήνουν αιχμές για τα microtransactions του NBA 2K18

Το Dualshockers είχε την ευκαιρία να καθίσει για μια συνέντευξη με τον creative director του NBA Live 19, Ryan Santos, όπου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα ανάπτυξης ενάντια στον μεγάλο και κυρίαρχο ανταγωνιστή της, τη σειρά NBA 2K. Στόχος της EA Tiburon φέτος είναι να διαφοροποιηθεί από την σειρά της 2K Sports με ένα και μόνο χαρακτηριστικό: την μη ύπαρξη microtransactions στο single-player mode του Live 19, που ονομάζεται The One

Η 2Κ Sports δέχθηκε τα πυρά της κοινότητας και τα αρνητικά σχόλια, πέρυσι για την προσθήκη των microtransactions στο single-player του NBA 2K18, καθώς πολλά χαρακτηριστικά κλείδωναν πίσω από το Virtual Currency του τίτλου. Ο Santos θέλησε να αναφερθεί στο εν λόγω γεγονός αφήνοντας αιχμές για το αντίπαλο δέος:

Είναι αστείο επειδή στην πραγματικότητα δεν είχε καθόλου αντίκτυπο στο πως εμείς κάναμε τη δουλειά μας, επειδή πάντα φτιάχναμε ένα παιχνίδι που δεν είχε κάποια επί πληρωμή πρόοδο στο single-player. Στο The One τα πάντα που κάνεις, τα πάντα που αποκτάς και ότι αγοράζεις από το store, όλα αποκτώντας μέσω κανονικού in-game νομίσματος. Δεν υπάρχει πουθενά premium currency μέσα στο The One. 

Πάντα λέγαμε στους εαυτούς μας ότι θα μέναμε σε αυτό και ότι πράγματα θέλαμε να επιβραβεύσουμε τους παίκτες για τον χρόνο που ξοδεύουν στο παιχνίδι, οπότε διατηρήσαμε την ίδια πορεία στο NBA Live 19. Εμάς δεν μας επηρέασε καθόλου. Δεν είχαμε ποτέ σχέδια να ακολουθήσουμε τον ανταγωνιστή μας επειδή πάντοτε ψάχναμε τρόπου για το πώς να είμαστε διαφορετικοί και να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στους παίκτες. 

Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί το NBA Live 19 να έχει σε άλλα σημεία ή modes του, microtransactions. Όπως και να έχει ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει είναι ιδιαίτερα σκληρός αφού είναι κοινώς αποδεκτό εδώ και πολλά χρόνια -χάρη και στην επί χρόνια απουσία της σειράς από την αγορά- ότι ο βασιλιάς του είδους είναι το NBA 2K. 

To NBA Live 19 έρχεται στα PS4 και Xbox One στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΝΒΑ 2Κ19 κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου για τα PC, PS4 και Xbox One.