Η Microsoft και η Nintendo δεν ήθελαν τα Yakuza αλλά τώρα άλλαξαν γνώμη

Υπάλληλος της Sega εξηγεί
14 Αυγούστου 2018 12:24
Η Microsoft και η Nintendo δεν ήθελαν τα Yakuza αλλά τώρα άλλαξαν γνώμη

Η σειρά Yakuza ανήκει λίγο πολύ στο PlayStation καθώς από την αρχή του πρώτο κεφαλαίου στο PS2 μέχρι και σήμερα, η Sony ήταν πάντα ανοιχτή στο franchise της Sega. Φυσικά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αρκετά διαφορετικά και για την Microsoft και για την Nintendo, δύο εταιρίες οι οποίες στο παρελθόν σύμφωνα με τον Toshihiro Nagoshi, έναν υπάλληλο της εταιρίας απέρριψαν το franchise. Τα πράγματα όμως αλλάζουν καθώς παρά την άρνηση της Microsoft και της Nintendo να δεχθεί το franchise, τώρα και οι δύο εταιρίες "το θέλουν".

Δεν το έχω πει ποτέ στο παρελθόν, αλλά παρόλο που κυκλοφορήσαμε το παιχνίδι με την Sony, είχα κάνει παρουσιάσεις και στην Microsoft και στη Nintendo. Τότε, είπαν δεν το θέλουμε. Τώρα λένε πως το θέλουν (γέλια). Δεν κατάλαβαν τον λόγο που το δημιούργησα.

Στην συνέχεια της συνέντευξης στο Edge, ο Nagoshi μίλησε για την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού και πως πήρε την απόφαση να κοιτάξει πρώτα το Ιαπωνικό κοινό. Τέλος, έκλεισε με το Shin Yakuza, το επερχόμενο και μυστικό μέχρι τώρα project της εταιρίας. Ο Nagoshi υπόσχεται μία διασκεδαστική εμπειρία με νέα συστήματα και πως μάλλον η νέα γενιά θα έχει και πάλι την ευκαιρία να γνωρίσει τον θρυλικό Kazuma Kiryu.