Assassin’s Creed Odyssey: Θα έχει το δικό του ‘Nemesis’ όπως το Shadow of Mordor

Γνωρίστε το Mercenary System
13 Αυγούστου 2018 13:13
Assassin’s Creed Odyssey: Θα έχει το δικό του ‘Nemesis’ όπως το Shadow of Mordor

Το Assassin’s Creed Odyssey αναμένεται να φέρει πολλές σημαντικές αλλαγές στην αγαπημένη σειρά της Ubisoft, προσθέτοντας πολλά RPG στοιχεία, όπως οι πολλαπλές επιλογές στους διαλόγους, η δυνατότητα επιλογής του φύλου του χαρακτήρα και το φλέρτ. Μεταξύ άλλων όμως το παιχνίδι θα προσθέσει και το ολοκαίνουργιο Mercenary σύστημα. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που είναι εμπνευσμένος από το φημισμένο Nemesis σύστημα του Middle-earth: Shadow of Mordor.

Μιλώντας στο GameInformer, ο creative director του παιχνιδιού, Jonathan Dumont, εξήγησε αναλυτικά το Mercenary System. Συγκεκριμένα, αν οι παίκτες διαπράττουν εγκλήματα θα υπάρχει αμοιβή για το κεφάλι τους. Κάθε παράνομη ενέργεια θα ανεβάζει το notoriety level τους. Όσο αυτό ανεβαίνει, μισθοφόροι θα αναζητούν τον παίκτη για να τον σκοτώσουν.

Οι ομοιότητες με το Nemesis σύστημα αρχίζουν να γίνονται εμφανής. Το Odyssey θα ξεκινά με 50 μισθοφόρους που θα είναι είτε NPCs φτιαγμένοι από την ομάδα ανάπτυξης, είτε θα παράγονται τυχαία από το ίδιο το παιχνίδι. Οι μισθοφόροι ή mercenaries όπως τους αποκαλεί το παιχνίδι, θα μοιάζουν με τους Phylakes του Assassin’s Creed Origins, αλλά θα έχουν τα δικά τους ξεχωριστά abilities, τον δικό τους εξοπλισμό και τις δικές τους δυνάμεις και αδυναμίες. Μερικοί mercenaries μπορεί να συνοδεύονται ακόμα και από αρκούδες για προστασία.

Παρόλο που οι μάχες δεν θα είναι εύκολες, θα υπάρχουν σημαντικές ανταμοιβές αν κερδίσετε. Συγκεκριμένα, αν σκοτώσετε αυτούς τους κυνηγούς θα μπορείτε να πάρετε τον ειδικό εξοπλισμό τους. Από την άλλη αν δεν τους σκοτώσετε θα έχετε τη δυνατότητα να τους εντάξετε στο πλήρωμα του πλοίου σας για να εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές τους δυνατότητες. Όταν σκοτώνετε ή παίρνεται με το μέρος σας έναν μισθοφόρο, ένας άλλος θα παίρνει τη θέση του, όπως και στο Nemesis σύστημα του Middle-earth: Shadow of Mordor.

Το Mercenary ταιριάζει με την καθολική RPG κατεύθυνση που ακολουθεί το Assassin’s Creed Odyssey. Το άκρως αναμενόμενο κεφάλαιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου του 2018 για τα PS4, Xbox One και PC.