Το RAGE 2 δεν θα έχει multiplayer, αλλά θα έχει ένα social στοιχείο

Θα ακολουθεί μοντέλο υπηρεσίας χωρίς όμως microtransactions
13 Αυγούστου 2018 10:21
Το RAGE 2 δεν θα έχει multiplayer, αλλά θα έχει ένα social στοιχείο

Το RAGE 2 αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της E3 2018 πριν μερικούς μήνες και τώρα με αφορμή την QuakeCon 2018 ήρθε ξανά στο προσκήνιο και έτσι μάθαμε νέες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, ο Tim Willits της id Software αποκάλυψε πως το παιχνίδι δεν θα έχει παραδοσιακό multiplayer, αλλά θα υπάρχει ένα social στοιχείο που θα συνδέει τους παίκτες. Ο Willits μίλησε για μια ποικιλία θεμάτων που αφορούν το παιχνίδι στο Eurogamer.

Πιο αναλυτικά όμως, η δήλωσή του για το multiplayer ήταν η εξής:

Θα έχουμε ένα κοινωνικό στοιχείο αλλά δεν θα είναι ένα τυπικό multiplayer παιχνίδι. Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι να μιλήσουμε για αυτό, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η κοινότητα είναι σημαντική και καταλαβαίνουμε ότι η σύνδεση με άλλους παίκτες είναι σημαντική. Δεν υπάρχει όμως ένα πραγματικό "κλασικό" multiplayer, όπως το αποκαλώ, οπότε δεν θα τρέχετε μαζί με τους φίλους σας, επειδή αισθανόμαστε ότι έχουμε αρκετές ώρες ψυχαγωγίας για τα χρήματά σας. Νιώθουμε πως έχουμε μια καλή προσφορά.

Μάλιστα, ξέρουμε πως το παιχνίδι θα ακολουθεί το Games as a Service μοντέλο και ο Willits διευκρίνισε:

Ο τρόπος που το σκεφτόμαστε αφορά το πως θα κάνουμε την ‘ουρά’ του παιχνιδιού μεγαλύτερη. Οι οπαδοί μας αφιερώνουν εκατοντάδες ώρες από τη ζωή τους και θέλουμε να τους δώσουμε μια εμπειρία που αξίζει τον κόπο τους. Έχουμε σχέδια για να κάνουμε όλα τα είδη των πραγμάτων: δωρεάν και αμειβόμενες ενημερώσεις και προφανώς μερικά δυναμικά στοιχεία.

Τέλος, όσον αφορά την συμπερίληψη microtransactions, τόνισε:

Αχ ... δεν ξέρω ακόμα. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν λες πράγματα - όπως ‘loot boxes’. ‘Ω θεέ μου loot boxes!’ .Δεν θα έχουμε loot boxes αλλά ναι προσπαθούμε, να καταλάβουμε πως θα λειτουργήσει αυτό. Είναι μια ισορροπία: δεν θέλετε οι παίκτες να αισθάνονται ότι προσπαθείτε να τους κυνηγήσετε για χρήματα, αλλά θέλετε να δώσετε στους παίκτες την ευκαιρία να έχουν την εμπειρία που θέλουν και να επεκτείνουν την ‘ουρά’ του παιχνιδιού. Οπότε δουλεύουμε σε μερικά από τα πλάνα μας.

Το RAGE 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC.