Shadow of the Tomb Raider: Οι δυσκολίες του παιχνιδιού είναι φτιαγμένες για όλους τους τύπους παικτών 

Από Casual μέχρι και...Survivor

Shadow of the Tomb Raider: Οι δυσκολίες του παιχνιδιού είναι φτιαγμένες για όλους τους τύπους παικτών

Το Shadow of the Tomb Raider θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερους γρίφους κάνοντας την ζωή ορισμένων παικτών ακόμη δυσκολότερη. Η Square Enix σέβεται τους παίκτες που θέλουν απλά να ζήσουν όμορφα την περιπέτεια της Lara και έτσι έχει ενσωματώσει στο παιχνίδι πληθώρα επιλογών δυσκολίας, όπου η κάθε μία θα επηρεάζει και το συνολικό παιχνίδι. Οι δυσκολίες που θα μπορείτε να επιλέξετε θα είναι οι Easy, Normal, Hard και τέλος Deadly Obsession. Όπως είναι λογικό, στις πρώτες δυσκολίες οι εχθροί θα σκοτώνονται πιο εύκολα και τα πυρομαχικά δεν θα είναι καθόλου δυσεύρετα. Αντιθέτως στις επόμενες αυτό θα αλλάζει δραματικά.

Οι δυσκολίες δεν θα αφορούν μόνο την μάχη του παιχνιδιού, αλλά μέχρι και το ίδιο το ταξίδι. Για παράδειγμα το Easy θα υπάρχει μία άσπρη μπογιά που θα σας κατευθύνει στο μονοπάτι που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, ενώ στο Hard θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την όραση και την ακοή σας. Τέλος, το ίδιο θα συμβαίνει και για τα διάφορα puzzles που θα συναντήσετε. Στην πρώτη δυσκολία τα αντικείμενα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε θα λάμπουν στο "Survival Instincts" mode της πρωταγωνίστριας. Αναμενόμενα στο hard ο παίκτης θα πρέπει και πάλι να βασιστεί στις αισθήσεις του για να τα ανακαλύψει.

Το Shadow of the Tomb Raider κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου για PS4, Xbox One και PC. Παρακάτω θα βρείτε μερικές φωτογραφίες, όπως και περισσότερες πληροφορίες για τις δυσκολίες του παιχνιδιού ξεχωριστά.

Easy – Aim assist will be enabled and enemies will have lower health, which will make them easier to kill and do less damage to Lara. Ammunition boxes are plentiful giving you the options to always have enough on you at all times, plus enemies will have illuminated silhouettes making them easier to spot.

Normal – Enemies will have normal health and damage this time around and ammunition boxes are rare, so make every shot count! Enemies will still have illuminated silhouettes, the same as in easy.

Hard – Enemies will have increased health now making them a little trickier to floor and with this, they’ll do more damage and locate Lara more quickly. There will be no health regeneration in combat and ammunition boxes are rare. No hit markers on the reticle and enemies are not highlighted in Survival Instincts, time to get your sneak on and eyes peeled!

Deadly Obsession – For the player looking to sweat a little. Deadly Obsession is the same as hard, but this time you will have no HUD icon when Lara is being detected by an enemy. This could be extremely interesting or extremely nerve-wracking!



  • Obvious white paint on a critical path
  • Longer saving grab timer
  • Base camps are lit


  • Discreet white paint on a critical path
  • Normal saving grab timer
  • Base camps are unlit


  • No white paint on a critical path
  • Reduced saving grab timer
  • No Survival Instincts during exploration
  • Base camps are unlit

Deadly Obsession

  • Same as Hard
  • Base camps are unlit and require resources to light
  • The game only saves at Base camps

2 comment(s)