“Η BioWare δεν θα κλείσει ακόμα και αν αποτύχει το Anthem"

Καθησυχαστικές δηλώσεις από πρώην developer
25 Ιουλίου 2018 09:54
“Η BioWare δεν θα κλείσει ακόμα και αν αποτύχει το Anthem

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την αποχώρηση ενός βετεράνου προγραμματιστή από το δυναμικό της BioWare. Ο λόγος γίνεται για τον James Ohlen που ήταν βασικός παράγοντας στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας τα τελευταία 22 χρόνια. Ο Ohlen δεν είναι ο μόνος που αποχώρησε από του στούντιο τελευταία αφού και ο συγγραφέας του Anthem έφυγε από τη BioWare, όπως και ο δημιουργός των Dragon Age, καθώς και άλλοι αξιοσημείωτοι developers. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της BioWare Montreal μετά την αποτυχία του Mass Effect Andromeda έχει φοβίσει τους gamers για την μοίρα της ιστορικής αυτής ομάδας.

Μιλώντας στο GameInformer μετά την αποχώρησή του, ο Ohlen τόνισε πως δεν πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη απογοητευτική εμπορία πορεία του Anthem συνεπάγεται και με το τέλος της BioWare. Ο developer τονίζει πως τόσο η EA όσο και η BioWare θέλουν προφανώς το παιχνίδι να γνωρίσει επιτυχία, αλλά η ομάδα δεν κινδυνεύει τόσο, καθώς η Electronic Arts την βλέπει ως μακροπρόθεσμο μέρος της εταιρίας.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του:

Όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχει ένα στούντιο, τόση περισσότερη ελευθερία και πόρους έχει, οπότε προφανώς η BioWare θέλει να έχει επιτυχία με τον Anthem, διότι αυτό θα είναι καλό για το στούντιο συνολικά. Ωστόσο, νομίζω ότι η EA θέλει τη BioWare να αποτελεί μακροπρόθεσμο μέρος της εταιρείας. Νομίζω ότι η EA σέβεται πραγματικά αυτό που φέρνει η BioWare σε αυτήν.

Η BioWare είναι πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες πτυχές της επιχείρησης, οπότε, αν το Anthem τελικά δεν τα πάει τόσο καλά - και νομίζω ότι θα είναι σπουδαίο - αλλά αν δεν κάνει ‘χαμό’ δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι το τέλος για την BioWare. Νομίζω ότι θα είναι απλώς μια ευκαιρία για την BioWare να μάθει μερικά μαθήματα και να την εφαρμόσει στο επόμενο παιχνίδι που θα βγάλει .

Το Anthem αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC.

Με το κλείσιμο της Visceral Games να παραμένει ακόμα νωπό στις μνήμες μας, πως πιστεύετε εσείς ότι θα χειριστεί η EA μια ενδεχόμενη αποτυχία του Anthem; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.