Η Nintendo τα βάζει ξανά με emulator ιστοσελίδες

Ο Ιαπωνικός κολοσσός ξεκίνησε τις μηνύσεις
24 Ιουλίου 2018 12:14
Η Nintendo τα βάζει ξανά με emulator ιστοσελίδες

Οι emulators στα PCs αποτελούν ένα ευαίσθητο θέμα και από πολλούς εντάσσονται στο πλαίσιο της πειρατείας. Διάφορα sites εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν δωρεάν αντίτυπα retro παιχνιδιών για κονσόλες και PC. Πολλές εταιρίες μπορεί να αδιαφορούν για αυτό το θέμα, όμως η Nintendo δεν είναι μία από αυτές. Ο Ιαπωνικός κολοσσός ξεκίνησε τις μηνύσεις ενάντια στα LoveROMS και LoveRETRO, δύο ιστοσελίδες που προσφέρουν διάφορα ιστορικά παιχνίδια της εταιρίας εντελώς δωρεάν. Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε τα σχετικά νομικά έγγραφα στα οποία εξηγούνται και μερικοί από τους λόγους που η Nintendo προέβη σε αυτή της την απόφαση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Το LoveROMS website από μόνο του προσελκύει 17 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. Αυτοί οι επισκέπτες προσελκύονται στον ιστότοπο από την μεγάλη διαθεσιμότητα δωρεάν παιχνιδιών Nintendo και άλλων IPs. Η προκύπτουσα δημοτικότητα των LoveROMS και LoveRETRO επέτρεψε στους κατηγορούμενος να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη, μεταξύ άλλων donations και διαφημίσεων.

Μετά τις μηνύσεις, το LoveROMS αφαίρεσε όλα τα παιχνίδια της εταιρίας και το LOVERETRO "έκλεισε μέχρι νεωτέρας". Ωστόσο η μήνυση της εταιρίας απαιτεί πολλά περισσότερα. Η Nintendo ζητά αποζημίωση $150.000 για κάθε της παιχνίδι και $2.000.000 για κάθε παράβαση εμπορικού σήματος, όπως επίσης και την παράδοση των ονομάτων και των πηγών των ROMs. Η Ιαπωνική εταιρία φαίνεται να είναι αρκετά σκληρή απέναντι στην πειρατεία και τα παραπάνω αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.