Η Bandai Namco θέλει τα μισά της παιχνίδια να είναι νέα IPs

Η εταιρία είναι αποφασισμένη να προσφέρει νέες εμπειρίες
24 Ιουλίου 2018 11:49
Η Bandai Namco θέλει τα μισά της παιχνίδια να είναι νέα IPs

Η Bandai Namco είναι μία Ιαπωνική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών που με τα χρόνια μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η εταιρία εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να δημιουργεί νέα IPs, αλλά και να συνεχίζει τα δικά της γνωστά franchises κρατώντας μία ισορροπία και στις δύο πλευρές. Όμως, η Bandai θέλει στο μέλλον να κάνει κάτι πιο τολμηρό και διαφορετικό. Θέλει τα μισά της παιχνίδια να είναι νέα IPs. Μιλώντας στο GamesIndustry.biz, ο Hervé Hoerdt, ο European Digital and Marketing VP της εταιρίας, δήλωσε τα εξής:

Θέλουμε το 50% της επιχείρησής μας να προέρχεται από νέα IPs. Γιατί αυτό; Πρώτα είναι για να χτίσουμε μία βιώσιμη επιχείρηση, γιατί τα περισσότερα IPs μας τώρα είναι franchises και άδειες. Για να έχεις μία βιώσιμη επιχείρηση θα πρέπει να έχεις τα δικά σου IPs, κάθε εκδότρια εταιρία χτίζει τα δικά της IPs. Το άλλο είναι τα IPs που έχουμε αφορούν πάντα το ίδιο τμήμα μάρκετινγκ, όπως τα fighting και τα anime, αλλά υπάρχουν πολλά να κάνεις στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, πολλά genres που είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είμαστε μία εταιρία ψυχαγωγίας και όχι μόνο μία εταιρία παιχνιδιών. Θέλουμε να εξερευνήσουμε αυτά τα IPs. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε με ένα franchise με άδεια όπως το Naruto. Άμα κοιτάξουμε το Naruto, το One Piece, το Dragon Ball Z, είμαστε ήδη κάτοχοι άδειας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε IP για να τα εξερευνήσουμε σε 360 μοίρες, όπως κάνουμε για παράδειγμα με το Little Nightmares. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προέλθουν από αυτό το IP και δεν είναι μυστικό πως μιλάμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να κάνουμε και μία ταινία πάνω σε αυτό. Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες, όπως escape rooms και διάφορα ακόμη πράγματα.

Έχουμε ένα σαφές όραμα για τα όρια μας ως εταιρία και εργαζόμαστε πάνω σε αυτά. Κάθε όριο που πιέζουμε μετατρέπεται σε μία επιχείρηση και περισσότερους καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει πως οι άνθρωποι ασχολούνται. Δεν πρόκειται για λεφτά ή για επιχειρήσεις, πρόκειται για την δημιουργία εμπορικών σημάτων που οι άνθρωποι αγαπούν και πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτά.

Αυτά είχε να μοιραστεί η Bandai Namco για το μέλλον της. Η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να μας προσφέρει φρέσκιες εμπειρίες. Εσάς πως σας φαίνεται η απόφαση της εταιρίας; Πείτε μας στα σχόλια.