Ο πρώην creative director της Visceral Games μιλάει για το Dead Space 4

Το πλέον χαμένο όραμα της ομάδας ανάπτυξης
15 Ιουλίου 2018 13:53
Ο πρώην creative director της Visceral Games μιλάει για το Dead Space 4

Σχεδόν οκτώ μήνες έχουν περάσει από το κλείσιμο της Visceral Games, μιας εξαιρετικά ταλαντούχας ομάδας που μας έφερε τα Dead Space και το Battlefiled Hardline. Η ομάδα φαίνεται πως ήθελε να δημιουργήσει και το Dead Space 4 και μάλιστα έκανε αρκετά σχέδια για αυτό. Μιλώντας στο Eurogamer, ο πρώην creative director των Dead Space, Ben Wanat, αποκάλυψε τα σχέδια που είχε για το Dead Space 4. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, η ομάδα θα έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην εξερεύνηση και στην συγκέντρωση πόρων που θα σας βοηθούσαν να επιβιώσετε. Ακόμη, οι περιοχές θα ήταν πιο ανοιχτές, έτσι ώστε ο παίκτης να μπορούσε ελεύθερα να εξερευνήσει τα πάντα.

Η ιδέα ήταν ότι εσείς, σαν παίκτες, προσπαθούσατε να επιβιώσετε καθημερινά μέσα σε μολυσμένα πλοία, ψάχνοντας μία μικρή αίσθηση ζωής, συγκεντρώνοντας προμήθειες για να συντηρήσετε το δικό σας πλοίο και να βρείτε επιζώντες.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Wanat το Dead Space 4 θα επέκτεινε το "Lost Flotilla" κεφάλαιο του τρίτου παιχνιδιού καθώς ήταν ένα από τα σημεία που έδωσε έμφαση στο πως μπορεί να είναι ένα μη γραμμικό παιχνίδι. Στην συνέχεια, ο πρώην creative director της σειράς μοιράστηκε και μερικές ακόμη λεπτομέρειες. Όπως, κατά πάσα πιθανότητα ο Isaac Clarke δεν θα ήταν ο πρωταγωνιστής στην ιστορία και μάλλον, τον ρόλο αυτό θα είχε η Ellie από το Dead Space 3. Φυσικά, εφόσον το παιχνίδι γινόταν πραγματικότητα θα έφερνε μαζί του νέες απειλές και ακόμη περισσότερα τέρατα.

Δυστυχώς, όμως όλα αυτά θα μείνουν στην σκέψη μιας και η EA αποφάσισε να κλείσει το στούντιο. Περισσότερα για τις σκέψεις του Ben Wanat για το Dead Space 4 θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.