Πρόβλεψη αναλυτών: Τέλος τα retail παιχνίδια μέχρι το 2022

Η βιομηχανία θα γίνει 100% ψηφιακή
26 Ιουνίου 2018 12:11
Πρόβλεψη αναλυτών: Τέλος τα retail παιχνίδια μέχρι το 2022

Οι αναλυτές της επενδυτικής τραπεζικής εταιρείας, PiperJaffray, προβλέπουν πως η gaming βιομηχανία θα έχει κάνει το βήμα σε ένα εξ’ ολοκλήρου ψηφιακό μέλλον μέχρι το 2022, σύμφωνα με ένα σχετικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Είναι βέβαιο ότι τα βιντεοπαιχνίδια θα σχεδόν 100% ψηφιακά μέσα στα επόμενα χρόνια. Ενώ είναι αρκετά δύσκολo να καθοριστεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, πιστεύουμε ότι το 2022 είναι μια ρεαλιστική προσδοκία.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εκδότες όπως η Activision Blizzard και η Electronic Arts θα μπορούσαν να δουν τα ακαθάριστα και λειτουργικά τους έσοδα να αυξάνονται περισσότερο από 10%, πράγμα που σημαίνει σημαντική αύξηση στα κέρδη τους μέσα σε μόλις 5 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές τόνισαν ότι οι εταιρείες λογισμικού θα αναζητήσουν επίσης τρόπους για τη μετάβαση στο streaming παιχνιδιών, πράγμα που θα έχει μια ουσιαστική επίδραση στην ανάγκη για hardware και στους τύπους συσκευών στις οποίες θα παίζουν τα δημοφιλή παιχνίδια. Πιο αναλυτικά, προβλέπουν:

Η πρόβλεψή μας είναι ότι οι μεγάλοι εκδότες θα δοκιμάζουν όλο και περισσότερο και θα αναπτύξουν εμπορικά προϊόντα για streaming παιχνιδιών μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Το streaming από το cloud, χωρίς την ανάγκη ειδικού hardware ή μαζικών λήψεων, θα αυξήσει ουσιαστικά τη συνολική αγορά για τίτλους υψηλής ποιότητας, όπως αυτούς που συναντάμε σήμερα στις κονσόλες.

Εσείς τι πιστεύετε πως επιφυλάσσει το μέλλον για το gaming; Είστε υπέρ του digital ή του retail; Προτιμάτε να έχετε στο ράφι σας κονσόλα ή δεν θα είχατε θέμα να παίζατε παιχνίδια μέσω streaming; Περιμένουμε τα σχόλια σας.