Ο λόγος που η Sony απαγορεύει το cross-play

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος αποκαλύπτει
20 Ιουνίου 2018 14:02
Ο λόγος που η Sony απαγορεύει το cross-play

Μετά την κυκλοφορία του Fortnite στο Nintendo Switch που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της E3 2018, το θέμα του cross-play ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Οι κάτοχοι της υβριδικής κονσόλας της Nintendo μπορούν να παίξουν με άλλους παίκτες από το Xbox One, το PC και τις mobile εκδόσεις του τίτλου. Ωστόσο, οι κάτοχοι PS4 δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα αν κάποιος χρησιμοποιήσει το Fortnite λογαριασμό του στο PlayStation, μετά δεν μπορεί να τον μεταφέρει σε κάποια άλλη κονσόλα. Αυτός ο περιορισμός δεν υφίσταται στα Xbox One και Nintendo Switch.

Ένας πρώην developer της Sony αποκαλύπτει το λόγο που η εταιρία έχει κρατήσει αρνητική στάση. Συγκεκριμένα, ο John Smedley είναι το πρώην αφεντικό της Sony Online Entertainment που το 2015 άλλαξε ονομασία και ιδιοκτήτη. Το πλέον Daybreak Game Company ευθύνεται για τα Planetside 2 και. H1Z1. Ο Smedley έκανε γνωστό πως η Sony έχει καθαρά οικονομικά κίνητρα.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας δήλωσε:

…Όταν ήμουν στην Sony, ο λόγος που αναφερόταν εσωτερικά για αυτό το θέμα ήταν τα χρήματα. Δεν ήθελαν κάποιος να αγοράζει κάτι σε ένα Xbox και μετά να το χρησιμοποιεί στο PlayStation. Τόσο απλά. Είναι χαζός λόγος, αλλά αυτός είναι.

Στην περίπτωση του Fortnite η εξήγηση αυτή βγάζει νόημα, αφού οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα στο Xbox Live (με την Microsoft να παίρνει το 30% των εσόδων) και έπειτα με τον κοινό Epic Games λογαριασμό τους μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες πλατφόρμες. Η Sony θέλει να το αποφύγει αυτό και παρά την τεράστια πίεση που δέχεται από τους gamers και την κάλυψη του θέματος από mainstream μέσα ενημέρωσης παραμένει αδιάλλακτη.

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση που έδωσε η Sony για την αρνητική της στάση στο cross-play μετά την Ε3 2018, πατώντας εδώ.