Cross-play: Το μπαλάκι ξανά στη Sony μετά τα αμέτρητα παράπονα για το Fortnite

Η κυκλοφορία του στο Switch φούντωσε την κατάσταση
15 Ιουνίου 2018 15:22
Cross-play: Το μπαλάκι ξανά στη Sony μετά τα αμέτρητα παράπονα για το Fortnite

Πριν μερικούς μήνες το cross-play του Minecraft και του Rocket League προκάλεσαν ένταση στα υψηλόβαθμα στελέχη του PlayStation, αφού οι κάτοχοι Xbox One, Nintendo Switch και PC μπορούν να παίζουν μεταξύ τους, αλλά οι χρήστες PS4 δεν μπορούν να παίξουν με παίκτες από άλλες πλατφόρμες, έπειτα από απόφαση της Sony. Για άλλη μια φορά, το μπαλάκι για το cross-platform play πέφτει στη Sony, αφού η εταιρία για άλλη μια φορά επέβαλε περιορισμούς στο παιχνίδι-φαινόμενο Fortnite.

Συγκεκριμένα, το Fortnite Battle Royale κυκλοφόρησε στο Nintendo Switch. Όσοι έπαιζαν τον τίτλο στο PlayStation 4 δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο λογαριασμό στο Nintendo Switch και να χρησιμοποιήσουν τα outfits και τις υπόλοιπες in-game αγορές τους και τα αντικείμενα που έχουν αποκτήσει. Αντιθέτως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για τους κατόχους Xbox One και Nintendo Switch και μπορούν να μετακινούν τον λογαριασμό τους ελεύθερα και να παίξουν μαζί.

Τα έντονα παράπονα της Fortnite κοινότητας καλύφθηκαν μέχρι και από τα mainstream μέσα ενημέρωσης, όπως τα BBC News, Sky News, CNBC, Fox Business, USA Today και Fortune. Η Sony αναγκάστηκε, λοιπόν, να απαντήσει. Η εταιρία παρείχε την εξής δήλωση στο BBC σχετικά με την απόφασή της να μην υποστηρίξει το cross-play:

Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να ακούμε τι ενδιαφέρει την κοινότητα του PlayStation και να βελτιώνουμε την εμπειρία τους στο παιχνίδι. Με περισσότερους από 80 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο PlayStation Network, δημιουργήσαμε μια τεράστια κοινότητα από gamers που μπορούν να παίξουν μαζί στο Fortnite και σε όλους τους online τίτλους. Προσφέρουμε επίσης υποστήριξη για το Fortnite cross-play με συσκευές PC, Mac, iOS και Android, επεκτείνοντας την ευκαιρία για τους fans του Fortnite στο PS4 να παίξουν με ακόμη περισσότερους παίκτες σε άλλες πλατφόρμες.

Δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε πέρα από αυτό για την ώρα.

Για την ώρα το Fortnite επιτρέπει το cross-play μεταξύ Xbox One, PC, Mac, iOS και Switch.