League of Legends: Μόνο με συγκατάθεση γονέα θα παίζουν οι κάτω των 15

Μετά από νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
21 Μαΐου 2018 15:25
League of Legends: Μόνο με συγκατάθεση γονέα θα παίζουν οι κάτω των 15

Η Riot Games του League of Legends ανάρτησε μια πολύ σημαντική ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της που αφορά τους παίκτες μικρότερης ηλικίας. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει μια νέα σειρά από νόμους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα διαδικτυακά παιχνίδια και γενικότερα οι ψηφιακοί λογαριασμοί, όπως αυτοί που χρησιμοποιούν οι παίκτες του LoL.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γονική συγκατάθεση να είναι απαραίτητη για να παίξετε το παιχνίδι. Όσον αφορά την Ελλάδα, επηρεάζονται οι παίκτες που έχουν ηλικία κάτω από 15 ετών. Εφόσον είστε παίκτης κάτω από το συγκεκριμένο όριο ηλικίας, μόλις συνδεθείτε στο παιχνίδι θα κληθείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να παρέχετε το e-mail του γονέα σας για να εγκρίνει τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που ο γονέας δεν το επιτρέψει, ο λογαριασμός σας θα κλειδωθεί, ακόμα και αν έχετε ξοδέψει χρήματα σε skins ή άλλα αντικείμενα.

Οι παίκτες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να βρουν περισσότερα πατώντας εδώ.