Βέλγιο: "Οι εκδότες παιχνιδιών με loot boxes θα πρέπει να διώκονται ποινικά"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ετοιμάζεται να λάβει σκληρά μέτρα
12 Μαΐου 2018 13:24
Βέλγιο:

Το θρίλερ σχετικά με τα loot boxes δεν έχει σταματημό με το Βέλγιο να πρωταγωνιστεί για ακόμη μία φορά στην προσπάθεια αντιμετώπισής του. Πριν λίγο καιρό σας μεταφέραμε σε σχετική είδηση πως το Βέλγιο θεωρεί τα loot boxes τζόγο. Η Gaming Επιτροπή του Βελγίου ήρθε και εξέτασε λεπτομερώς το θέμα σε παιχνίδια όπως CS: GO, FIFA 18 και Overwatch και κατέληξε για ακόμη μία φορά πως είναι καθαρός τζόγος. Τα μέτρα θα είναι σκληρά, καθώς η επιτροπή πρότεινε στον Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας πως οι εκδότες παιχνιδιών με loot boxes θα πρέπει διώκονται ποινικά εφόσον ο τζόγος είναι παράνομος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα συναντηθεί με τους φορείς της βιομηχανίας προκειμένου να προβεί σε ένα διάλογο για το εν λόγω καυτό ζήτημα των loot boxes. Με την δίωξη να αποτελεί φυσικά το τελευταίο βήμα, η Gaming Επιτροπή του Βελγίου (BGC) πρόσφερε και άλλες διαφορετικές λύσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι τα συγκεκριμένα παιχνίδια να μην πωλούνται σε ανήλικα άτομα εφόσον περιέχουν τέτοιου είδους τζόγου. Στην συνέχεια τα εν λόγω παιχνίδια θα είναι αναγκασμένα να φέρουν μία μικρή ταμπέλα πως περιλαμβάνουν loot boxes και να μην κρύβονται και τέλος, ο έλεγχος για τις πιθανότητες νίκης στα πακέτα, το όριο χρημάτων που μπορεί να ξοδέψει κάποιος και οι πληρωμές να μεταφερθούν στην Gaming Επιτροπή της χώρας.

Από ότι φαίνεται το Βέλγιο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα των loot boxes και ήδη εργάζεται να για να προσφέρει λύσεις έτσι ώστε τα εν λόγω παιχνίδια να μην επηρεάσουν και άλλους gamers. Εσείς θεωρείτε σκληρή την στάση του Βελγίου; Πείτε μας στα σχόλια.