ΕΑ: “Συνεχίζουμε με τα lootboxes”…και ας θεωρούνται παράνομα

Δεν κάνει πίσω η εταιρία
09 Μαΐου 2018 14:04
ΕΑ: “Συνεχίζουμε με τα lootboxes”…και ας θεωρούνται παράνομα

Μπορεί χώρες όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία να έχουν κρίνει ως τζόγο τα loot boxes στα βιντεοπαιχνίδια, όπως για παράδειγμα αυτά του FIFA Ultimate Team, και κατά συνέπεια ως κάτι που παραβιάζει τους νόμους τους, αλλά η Electronic Arts δήλωσε εμφατικά πως θα συνεχίσει με τα loot boxes. Μιλώντας στους επενδυτές στα πλαίσια της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο οικονομικό της τρίμηνο, ο chief executive officer της Electronic Arts, Andrew Wilson, ξεκαθάρισε πως η εταιρία θα συνεχίσει να ενσωματώνει loot boxes και microtransactions στους τίτλους της, παρά τις αντίθετες νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί σε πολλές χώρες.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του CEO της εταιρίας, μεταφρασμένες στα ελληνικά:

Θα συνεχίσουμε κανονικά με το FIFA Ultimate Team. Πάντα σκεφτόμαστε τους παίκτες μας. Σκεφτόμαστε πάντοτε πώς μπορούμε να προσφέρουμε αυτούς τους τύπους εμπειριών με διαφανή, διασκεδαστικό, δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο για τους παίκτες μας - και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ρυθμιστικούς φορείς.

Ο Wilson εξήγησε στους επενδυτές πως εργάζεται εντατικά για να προστατέψει αυτή την εξαιρετικά πολύτιμη πηγή εσόδων που βοήθησε την εταιρία να βγάλει 1.25 δισεκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κανένα μεγάλο παιχνίδι σε αυτό το διάστημα.

Συνεργαζόμαστε με όλες τις ενώσεις της βιομηχανίας παγκοσμίως και με τις ρυθμιστικές αρχές σε ορισμένες περιοχές. Πολλές από τις ρυθμιστικές αρχές με τις οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό, έχουν αξιολογήσει και καθιερώσει ότι προγράμματα όπως το FIFA Ultimate Team δεν είναι τυχερά παιχνίδια.

Στη συνέχεια, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θεωρεί τα loot boxes του FIFA Ultimate Team και άλλων βιντεοπαιχνιδιών το ίδιο πράγμα με τους ‘κουλοχέριδες’.

Πρώτον, οι παίκτες λαμβάνουν πάντα έναν καθορισμένο αριθμό αντικειμένων σε κάθε πακέτο FUT. Δεύτερον, δεν παρέχουμε ούτε εξουσιοδοτούμε κανένα τρόπο για εξαργύρωση των ψηφιακών ειδών ή ανταλλαγή του εικονικού νομίσματος για πραγματικά χρήματα. Και τέλος δεν υπάρχει καμία αξία στον πραγματικό κόσμο για τα όποια αντικείμενα του παιχνιδιού.

Το FIFA Ultimate Team συνεχίζει να παράγει έναν τρομακτικό αριθμό χρημάτων για την EA, η οποία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να παλέψει με νύχια και με δόντια για να συνεχίσει με την ενσωμάτωση των loot boxes στα βιντεοπαιχνίδια της.