Minecraft: Τέλος τα updates για τα PS3, Xbox 360, Wii U και Vita

Μια τελευταία ενημέρωση θα λάβει το παιχνίδι
04 Μαΐου 2018 11:50
Minecraft: Τέλος τα updates για τα PS3, Xbox 360, Wii U και Vita

Όπως έκανε γνωστό η Microsoft, το επερχόμενο Aquatic update του Minecraft θα είναι το τελευταίο που θα λάβουν οι εκδόσεις για τις παλιότερες κονσόλες της αγοράς. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης έκανε γνωστό πως οι ενημερώσεις του Minecraft θα σταματήσουν για τα PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita και Nintendo Wii U. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το Aquatic update δεν θα κυκλοφορήσει καθόλου για τις ειδικές Xbox One και Switch εκδόσεις. Αντιθέτως, οι παίκτες θα πρέπει να αναβαθμιστούν στην νέα ενιαία Bedrock έκδοση του τίτλου.

Η Microsoft τόνισε πως εγκαταλείπει τις παλαιότερες εκδόσεις του Minecraft για τις κονσόλες, καθώς πλέον αποτελούν ένα αμελητέο ποσοστό της κοινότητάς. Συγκεκριμένα, ένα αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

Παρόλο που θα θέλαμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε νέο περιεχόμενο σε όλους τους παίκτες μας για πάντα, η παλαιότερη γενιά κονσολών αποτελεί πλέον λιγότερο από το 5% των ενεργών παικτών μας.

Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας για να υποστηρίξουμε τους παίκτες όπου παίζουν το Minecraft περισσότερο και έτσι σχεδιάζουμε να προσθέσουμε νέα χαρακτηριστικά: στην Java, την PlayStation 4 Edition και τις εκδόσεις του Minecraft που κατασκευάζονται με τη νέα Bedrock Engine στις υπόλοιπες κονσόλες, τα κινητά και τα Windows 10.

Το Aquatic update θα προσθέσει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως νέα biomes και κτήρια, νέα blocks, φυτά, μια τρίαινα, χελώνες και δελφίνια.