PUBG: Στη φυλακή 15 Κινέζοι hackers

Η ομάδα διευκρινίζει την κατάσταση με το cheating
29 Απριλίου 2018 10:47
PUBG: Στη φυλακή 15 Κινέζοι hackers

Σε μια νέα δημοσίευση στην επίσημη σελίδα του PlayerUnknown’s Battlegrounds στο Steam, η ομάδα ανάπτυξης διευκρίνισε την τρέχουσα κατάσταση με τους cheaters στο παιχνίδι, οι οποίοι ακόμα και μετά από τα πολλά παράπονα των παικτών τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουν ανενόχλητοι στους servers του τίτλου.

Η PUBG Corp. έκανε γνωστό πως συλλέγει πληροφορίες για τους δημιουργούς και τους πωλητές των hacks. Παράλληλα, δουλεύει με διάφορες δικαστικές αρχές για να πιάσει τους ενόχους και τα κατάφερε σε μια σχετική υπόθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου, 15 ύποπτοι συνελήφθησαν για την δημιουργία και την διακίνηση hacking/cheating προγραμμάτων που επηρεάζουν το PUBG.

Η δημοσίευση της ομάδας επισημαίνει:

Επιβεβαιώθηκε ότι σε κάποιο από αυτά τα προγράμματα υπήρχε κακόβουλος κώδικας, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού ‘δούρειου ίππου’ που χρησιμοποιήθηκε για να κλέψει πληροφορίες χρηστών. Άλλοι ύποπτοι που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση εξακολουθούν να διερευνώνται. Ορισμένα προγράμματα hack που διανέμονται μέσω του διαδικτύου περιλαμβάνουν έναν ιό τύπου Heybox (小黑盒) Trojan horse (Chinese backdoor).

Η κινεζική αστυνομία δήλωσε ότι οι προγραμματιστές των hack χρησιμοποίησαν τον ιό Heybox για τον έλεγχο των υπολογιστών άλλων χρηστών, τη σάρωση των δεδομένων τους και την εξαγωγή πληροφοριών. Στους 15 υπόπτους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων RNB, το οποίο ισοδυναμεί με 5,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η PUBG Corp δήλωσε ότι θα συνεχίσει την αγώνα της απέναντι στα κακόβουλα προγράμματα και τους δημιουργούς τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.