Shadow of the Tomb Raider: Στο νέο κεφάλαιο η Lara γίνεται ο κυνηγός

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Shadow of the Tomb Raider
28 Απριλίου 2018 13:44
Shadow of the Tomb Raider: Στο νέο κεφάλαιο η Lara γίνεται ο κυνηγός

Μετά το νέο trailer και την αποκάλυψη όλων των εκδόσεων που θα διατεθούν για το παιχνίδι, στα πλαίσια ενός panel στο Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο ταξίδι της Lara Croft. Πιο αναλυτικά:

  • Στο παιχνίδι, η Lara μάχεται για να μην γίνει ο εχθρός που μισεί. Θα κάνει πολλά λάθη και σε αυτή την κατάσταση, ο ήρωας μπορεί πάντα να γίνει η απειλή.
  • Οι developers ήθελαν να δείξουν πως η πρωταγωνίστρια μεγάλωσε. Αυτό αντανακλάται όχι μόνο στην αφήγηση, αλλά και στο gameplay. Τα tombs θα γίνουν πολύ πιο τρομακτικά και μεγαλύτερα.
  • Η Lara από κυνηγημένη γίνεται κυνηγός. Γίνεται ένα με την ζούγκλα και είναι σαν αρπακτικό. Είναι έξυπνη και επινοητική και εξελίσσεται με τον τρόπου που παλεύει.
  • Υπάρχει πολύ περισσότερη μυστικότητα στο παιχνίδι. Οι developers ήθελαν να επισημάνουν πως η Lara είναι και εξυπνότερη αλλά και πιο έμπειρη. Μπορεί να χρησιμοποιεί το περιβάλλον και τις σκιές προς όφελός της.
  • Η ομάδα ήθελε να επιλέξει ως setting την ζούγκλα και ήταν μία πολύ συνειδητή απόφαση. Η Lara πηγαίνει από το Μεξικό στο Περού. Έχει όλες τις ικανότητες που απέκτησε στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι οι προγραμματιστές έπρεπε να την βάλουν σε ένα περιβάλλον στο οποίο εξακολουθεί να κινδυνεύει και οι αυξημένες ικανότητες της ίσως να μην είναι αρκετές, καθώς όλα προσπαθούν να την σκοτώσουν. Η ζούγκλα είναι ιδανική για αυτό.
  • Ο ανταγωνιστής, Doctor Dominguez, είναι ο επικεφαλής της Τριάδας. Περισσότερα για τα κίνητρα του θα αποκαλυφθούν αργότερα, ίσως στην Ε3. Ο κακός "μπαίνει" στο κεφάλι της πρωταγωνίστριας και σπέρνει την αμφιβολία. Μπορεί ακόμη να κάνει και τον ίδιο τον παίκτη να αμφισβητήσει τα κίνητρα της Lara.
  • Το παιχνίδι θα έχει πολύ ανοιχτή εξερεύνηση και θα περιλαμβάνει πολλούς χαρακτήρες που μπορούν να συναντηθούν στον κόσμο. Δεν είναι πάντα γραμμικό στο gameplay και στην αφήγησή του.
  • Ο νέος μηχανισμός του rappel αντικατοπτρίζει το γεγονός πως η Lara είναι πλέον πιο δυνατή. Θα είναι σε θέση να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε πιο πριν. Υπάρχουν νέοι μηχανισμοί συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του rappel, μαζί με το Wall Running που δημιουργεί μία διαφορετική εμπειρία. Φυσικά, στο παιχνίδι υπάρχουν και πολλοί γρίφοι.
  • Θα μπορείτε να κολυμπάτε και κάτω από το νερό και υπάρχουν ειδικά πράγματα και μυστικά που για να βρείτε πολλές φορές θα πρέπει να πάρετε ρίσκα και να κολυμπάτε πιο βαθιά.

Το Shadow of the Tomb Raider κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου στα PS4, Xbox One και PC.