Μεγάλες ανακατατάξεις στην EA

Διοικητικές αλλαγές στην εταιρία μετά το Star Wars Battlefront II
16 Απριλίου 2018 09:46
Μεγάλες ανακατατάξεις στην EA

Ο CEO της Electronic Arts, Andrew Wilson, ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στην εταιρία, όσον αφορά τα διοικητικά της στελέχη. Ξεκινώντας, ο Patrick Soderlund πήρε προαγωγή σε Chief Design Officer από το ρόλο του στα Worldwide Studios. Η Laura Miele θα γίνει Chief Studios Officer και θα είναι υπεύθυνη των EA Worldwide Studios. Ο Blake Jorgensen θα παραμείνει τόσο Chief Operating Officer όσο και Chief Financial Officer. Ο Chris Bruzzo θα αναλάβει την ηγεσία μιας νέας εσωτερικής marketing και analytics ομάδας. Τέλος, ο Matt Bilbey θα γίνει ο Executive Vice President of Strategic Growth.

Όσον αφορά τις αλλαγές, ο Wilson δήλωσε:

Η αλλαγή στη gaming βιομηχανία επιταχύνεται, με περισσότερες αναταραχές να αναμένονται τα επόμενα 5 χρόνια από ότι τα τελευταία 45. Πρέπει να τοποθετηθούμε για συνεχή μετασχηματισμό και ηγεσία. ... Πιστεύω έντονα στο να έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε, ειδικά για το καλό των παικτών μας και του μέλλοντός μας. Για το σκοπό αυτό, έχουμε ευθυγραμμιστεί με διάφορες στρατηγικές οργανωτικές αλλαγές που θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον δημιουργικό πυρήνα της EA, θα οδηγήσουν στην ακρίβεια των λειτουργιών μας και θα καθορίσουν σαφή ηγετική θέση για τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης.

Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την κυκλοφορία του Star Wars Battlefront II, το οποίο σήκωσε τεράστιες αντιδράσεις στην βιομηχανία για τον τρόπο που ενσωμάτωνε τα microtransactions και τα lootboxes και δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της εταιρίας.