Το GTA IV χάνει μερικά μουσικά κομμάτια του και δεν θα είναι ξανά το ίδιο

Λήγει το συμβόλαιο της Rockstar με τις δισκογραφικές
10 Απριλίου 2018 11:47
Το GTA IV χάνει μερικά μουσικά κομμάτια του και δεν θα είναι ξανά το ίδιο

Το τέταρτο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς Grand Theft Auto κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου του 2008 για το PlayStation 3 και το Xbox 360 και λίγους μήνες μετά έφτασε και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε λίγες μέρες το παιχνίδι γιορτάζει την επέτειο δέκα χρόνων του και δυστυχώς το Kotaku επιφύλασσε μερικά κακά νέα για τους λάτρεις του. Συγκεκριμένα, το έμπιστο μέσο αναφέρει πως στις 26 Απριλίου λήγει το συμβόλαιο της Rockstar με τις δισκογραφικές και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά τραγούδια να αφαιρεθούν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του παιχνιδιού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται. Το ίδιο είχε συμβεί και με το GTA: San Andreas, με ένα patch που αφαίρεσε τραγούδια από την PC έκδοση του παιχνιδιού, πάλι περίπου δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τίτλου. Για την ώρα δεν είναι γνωστό ποια τραγούδια θα αφαιρεθούν από το GTA IV και αν οι αλλαγές θα επηρεάσουν πέρα από την PC έκδοση και τις PS3 και Xbox 360 εκδόσεις.

Η Rockstar Games μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά το Kotaku βασίζει το ρεπορτάζ του στις πληροφορίες ενός insider της βιομηχανίας. Το σίγουρο είναι πως το GTA IV δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο αν χάσει πολλά από τα χαρακτηριστικά κομμάτια του soundtrack του που συνηθίσαμε να ακούμε στις βόλτες μας στους δρόμους της Liberty City.