Το Fortnite βγάζει πολλά περισσότερα χρήματα από το PUBG

Γεμίζει τα ταμεία το παιχνίδι-φαινόμενο
24 Μαρτίου 2018 15:49
Το Fortnite βγάζει πολλά περισσότερα χρήματα από το PUBG

Η εταιρία στατιστικών για βιντεοπαιχνίδια, SuperData, ανάρτησε την πιο πρόσφατη μελέτη της που αφορά τα PlayerUnknown’s Battlegrounds και Fortnite: Battle Royale. Συγκεκριμένα, η ερευνητική εταιρία επισημαίνει πως ένα χρόνο μετά, το PUBG έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τις πιο τρελές προβλέψεις, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ψηφιακά αντίτυπα στα PC και Xbox One. Ωστόσο, έχουν αρχίζει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια πως ο ανταγωνισμός βρίσκεται στο κατώφλι και χτυπάει την πόρτα, με το Fortnite: Battle Royale να σημειώνει εντυπωσιακά ανοδική πορεία τελευταία.

Η έρευνα της SuperData τονίζει πως το Fortnite έχει περάσει μπροστά σε πολλά μέτωπα. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το Fortnite είχε 14 εκατομμύρια μοναδικούς viewers στο Twitch, ενώ το PUBG είχε μόλις 8.7 εκατομμύρια. Αντιθέτως, ένα μήνα πριν, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, το PUBG είχε 8.5 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές, ενώ το Fortnite ήταν πίσω με 6.1 εκατομμύρια. Τον Φεβρουάριο το Fortnite ξεπέρασε το PUBG και όσον αφορά τα συνολικά έσοδα στους υπολογιστές και τις κονσόλες. Τα ταμεία της Epic Games γέμισαν με 126 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το PUBG έβγαλε μόλις 103 εκατομμύρια. Τα έσοδα του PUBG άγγιξαν τον μέγιστο τους τον Δεκέμβριο που το παιχνίδι έφυγε από Early Access στο PC και κυκλοφόρησε στο Xbox One.

Η SuperData επισημαίνει πως η ραγδαία άνοδος που βλέπει το Fornite έχει να κάνει με το πόσο προσβάσιμο είναι το παιχνίδι, αφού σε αντίθεση με τα 30 ευρώ που ζητά το PUBG, προσφέρεται δωρεάν. Παράλληλα, το καρτουνίστικο στυλ του είναι πιο φιλόξενο για τις μικρές ηλικίες. Από την άλλη, η καθοδική πορεία του PUBG τελευταία δεν έχει να κάνει μόνο με την επιτυχία του Fornite. Ο τίτλος της Bluehole έχει πολλά προβλήματα τελευταία, με το cheating να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ο ανταγωνισμός για την ανακήρυξη του βασιλιά των Battle Royale παιχνιδιών έχει γίνει ιδιαίτερα έντονος τελευταία και τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν περισσότερο στο μέλλον αφού μεγάλοι publishers όπως οι Activision Blizzard, Electronic Arts και Ubisoft είναι πολύ πιθανό πως δεν θα μείνουν άπραγοι.