Στον "πάγο" το remake του System Shock

"Εκτός ελέγχου" τα πράγματα στην Nightdive Studios
17 Φεβρουαρίου 2018 13:45
Στον

Το άκρως αναμενόμενο remake του System Shock που χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς τον Ιούνιο του 2016 στο Kickstarter χρειάζεται "ένα αναγκαίο διάλειμμα", χωρίς φυσικά να σημαίνει πως αυτό ακυρώνεται. Σύμφωνα με τον Stephen Kick, τον CEO της Nightdive Studios, στην αρχή, η ομάδα είχε σκοπό να προγραμματίσει το παιχνίδι ως remaster στην μηχανή γραφικών Unity. Στην συνέχεια πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει την Unreal Engine 4 (όπου ήρθε και το remake) και καθώς το concept συνέχισε να μεγαλώνει, έτσι αντίστοιχα μεγάλωσε και το πεδίο εφαρμογής όπως και το budget, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πέφτουν "εκτός ελέγχου". Πιο αναλυτικά, ο CEO δήλωσε τα εξής:

"Είναι σαφές σε εμένα ότι πήραμε το λάθος μονοπάτι, ότι γυρίσαμε τις πλάτες μας στους ίδιους ανθρώπους που το έκαναν αυτό δυνατό, τους υποστηρικτές του Kickstarter. Έβαλα πλέον την ομάδα σε μία παύση, ενώ επαναξιολογούμε την πορεία μας ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο όραμά μας. Παίρνουμε ένα διάλειμμα, αλλά ΔΕΝ σταματάμε το project. Παρακαλώ δεχθείτε την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψουμε και θα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Το System Shock πρόκειται να ολοκληρωθεί και όλες οι υποσχέσεις μας εκπληρώνονται".

Επομένως, η ομάδα χρειάζεται αυτό το αναγκαίο διάλειμμα για να κατανοήσει λίγο καλύτερα το όραμά της. Το System Shock remake αναπτύσσεται για τα PS4, Xbox One και PC.