Κύμα απολύσεων στο στούντιο των Dead Rising

Ακυρώθηκε κιόλας ένα project της Capcom Vancouver
06 Φεβρουαρίου 2018 18:02
Κύμα απολύσεων στο στούντιο των Dead Rising

Μεγάλο πλήγμα για την Capcom Vancouver καθώς η εταιρία ανακοίνωσε προς προχώρησε σε κύμα απολύσεων. Μετά την είδηση που έβγαλε το Kotaku, ακολούθησε μια επίσημη ανακοίνωση από την Capcom  που έγραφε:

Η Capcom Vancouver προχώρησε υποβλήθηκε σε μια αναδιάρθρωση, η οποία είχε αντίκτυπο στο 30% του στούντιο, όντας μέρος της συχνής περιοδικής αξιολόγησης των επερχόμενων projects και των συνολικών στόχων μας. Η ομάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πρόσφατη κυκλοφορία του Puzzle Fighter για τα mobile και παραμένει αφοσιωμένη στη σειρά ναυαρχίδα της, τα Dead Rising. 

Μάλιστα, στο IGN, η εταιρία πρόσθεσε πως περίπου 50 άτομα έχασαν τις δουλειές τους, γνωστοποιόντας πως μείωσε το εύρος και το μέγεθος του επόμενου Dead Rising, ακυρόνοντας παράλληλα ένα μη ανακοινωθέν project. 

Για την ιστορία, πρόκειται για την ομάδα που ήταν γνωστή ως Blue Castle Games, η οποία το 2010 εξαγοράσθηκε από την Capcom και έκτοτε είναι γνωστό για την δουλειά του στο franchise του Dead Rising, ξεκινώντας με το Dead Rising 2. Τον χειμώνα του 2016 κυκλοφόρησε το Dead Rising 4 για τα Xbox One και PC, ενώ τον περασμένη Δεκέμβριο το μετέφερε και στο PS4, με την κυκλοφορία του DR4: Frank's Big Package