PUBG: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους cheaters;

Τεράστιος ο αριθμός των bans τον Ιανουάριο
05 Φεβρουαρίου 2018 17:48
PUBG: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους cheaters;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν, το θέμα του cheating στο PlayerUnknown's Battlegrounds έχει αρχίσει να παίρνει σημαντικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, με πολλούς παίκτες να εκφράζουν τα παράπονά τους στο Reddit και στα επίσημα forums του παιχνιδιού. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το BattlEye, το οποίο έχει αναλάβει να κρατά τα cheats και τους cheaters μακριά από παιχνίδι, έκανε γνωστό πως έχει προβεί σε 1.000.000 bans μέσα στον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα το BattlEye έκανε ban 1,044,000 cheaters. Τα συνολικά bans από την κυκλοφορία του παιχνιδιού τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη του Δεκεμβρίου έφταναν το 1,5 εκατομμύριο. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των cheaters μεγαλώνει με εκθετικό ρυθμό. Το ίδιο το BattlEye επισημαίνει πως “δυστυχώς τα πράγματα συνεχίζουν να κλιμακώνονται”. Μέχρι σήμερα δηλαδή περίπου το 10% των παικτών του παιχνιδιού ήταν cheaters, με την συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την Κίνα.

Το θετικό είναι πως παρόλο που το cheating στο PUBG έχει αυξηθεί ραγδαία, η ομάδα ανάπτυξης δεν μένει άπραγη και έχει προβεί σε αρκετά bans, ενώ ένα σημαντικό update βρίσκεται καθ΄οδόν.