Η EA ανάμεσα στις πιο μισητές εταιρίες της Αμερικής

Σύμφωνα με νέα έρευνα
04 Φεβρουαρίου 2018 16:37
Η EA ανάμεσα στις πιο μισητές εταιρίες της Αμερικής

Το 2017 σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για την αποδοχή και την κοινή γνώμη που έχουν σχηματίσει οι gamers για την Electronic Arts. Πέρα από τη σφοδρή κρητική που δέχθηκε το Mass Effect: Andomeda στα μέσα του έτους, με τα προβληματικά του animations να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η χρονιά για την εταιρία ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο της αγαπημένης ομάδας ανάπτυξης Visceral Games και με την κυκλοφορία του Star Wars: Battlefront II. Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε το παιχνίδι για τον τρόπο που ενσωμάτωνε τα loot boxes και τα microtransactions ήταν τόσο έντονες που έφτασαν μέχρι και στα mainstream μέσα ενημέρωσης, με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού να αφιερώνουν χρόνο στο θέμα.

Η εταιρία παροχής στατικών και σχολιών για επενδυτές, ‘24/7 Wall St.’, χρησιμοποιώντας διάφορες πληροφορίες, όπως σημαντικά γεγονότα από την περασμένη χρονιά, απόψεις από τους καταναλωτές και το American Customer Satisfaction Index, απόψεις από τους εργαζομένους στην υπηρεσία Glassdoor και ειδικά ερωτηματολόγια, καθόρισε τις πιο μισητές εταιρίες της Αμερικής.

Η γιγαντιαία publishing εταιρία Electronic Arts κατάφερε να βρεθεί μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, είναι η πέμπτη πιο μισητή εταιρία της Αμερικής, με το NFL και το Fox Entertainment Group να είναι πιο πάνω στην λίστα.

Κανένα στέλεχος της εταιρίας δεν έχει προβεί σε δηλώσεις προς το παρόν. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013 και το 2012 η EA είχε ψηφιστεί ως η χειρότερη εταιρία όλων στην Αμερική. Ο CEO της τότε είχε επισημάνει πως ο publisher έχει κάνει λάθη και πως θα προσπαθήσει να δηιορθώσει την εικόνα του στο μέλλον.