Στη φυλακή ο δημιουργός του Counter-Strike

Για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης
03 Φεβρουαρίου 2018 15:43
Στη φυλακή ο δημιουργός του Counter-Strike

Ο Jess Cliffe, ο οποίος είναι ο συν-δημιουργός της πασίγνωστης γνωστής gaming σειράς Counter-Strike, συνελήφθη την Πέμπτη. Συγκεκριμένα η αστυνομία του Seattle προέβη σε σύλληψη του 36χρονου άνδρα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Σύμφωνα με το ενημερωτικό ειδήσεων του Seattle KIRO 7, ο Cliffe πλήρωσε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, για να έρθει μαζί του σε σεξουαλική επαφή, ενώ προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει τις συναντήσεις τους.

Ο Cliffe εργάζεται στη Valve τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Μιλώντας στο Kotaku, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας επισήμανε πως η θέση του βρίσκεται σε αναστολή. Συγκεκριμένα, η Valve δήλωσε:

Μαθαίνουμε ακόμη λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη. Οι αναφορές δείχνουν ότι έχει συλληφθεί για κακούργημα. Ως εκ τούτου, έχουμε αναστείλει την εργασία του μέχρι να μάθουμε περισσότερα.

Το αρχείο συλλήψεων που έλαβε το Kotaku δείχνει ότι ο Cliffe μπήκε σε κράτηση την Πέμπτη, αφού οι αρχές αρνήθηκαν την προσπάθεια του για πληρωμή εγγύησης.

Σύμφωνα με το ESPN, η νομοθεσία της νομοθέτης της πολιτείας της Washington αναφέρει ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία εμπορικής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου ή απεικονίσεις ανηλίκων που ασχολούνται με σεξουαλικό περιεχόμενο, όπως η δημιουργία, διανομή ή κατοχή απεικονίσεων παιδικής πορνογραφίας.

Ο Jess Cliffe μαζί με τον Minh Le είναι τα δύο άτομα που δημιούργησαν το Counter-Strike σαν ένα mod για το Half-Life, το 1999. Από τότε η Valve αγόρασε τα δικαιώματα και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε multiplayer φαινόμενο, συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί στη βιομηχανία δύο δεκαετίες μετά. Ο Cliffe έχει εργαστεί επίσης στα Half-Life 2, Team Fortress 2, Left 4 Dead 2 και Portal 2, ενώ σίγουρα γνωρίζετε τη φωνή του αφού είναι αυτός που ηχογράφησε το διάσημο "Counter-Terrorists Win!" του πρώτου Counter-Strike.