Το Nintendo Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του Wii U σε λιγότερο από ένα χρόνο

Οικονομικά αποτελέσματα που..."ζαλίζουν"
31 Ιανουαρίου 2018 15:02
Το Nintendo Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του Wii U σε λιγότερο από ένα χρόνο

Μετά την κυκλοφορία του Nintendo Switch, η οικονομική πορεία της Nintendo δεν έχει σταματημό, καθώς η κονσόλα υβρίδιο βρίσκει τον δρόμο της όλο και σε περισσότερα σπίτια. Σήμερα, η Nintendo αποκάλυψε τις πωλήσεις των Switch και 3DS για το οικονομικό έτος του 2017 (Απρίλιο-Δεκέμβριο 2017).

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα, 14.86 εκατομμύρια Switch κονσόλες βρίσκονται ήδη στα χέρια των gamers, ενώ ανοδική πορεία συνεχίζει να έχει και το Nintendo 3DS με 71.99 εκατομμύρια πωλήσεις. Σε ένα καλό επίπεδο βρίσκεται το Wii U με 13.56 εκ. μονάδες και αν συγκρίνουμε τα νούμερα παλιάς και νέας κονσόλας, παρατηρούμε πως το Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του Wii U κατά πολύ και μάλιστα σε λιγότερο από έναν χρόνο, αποδεικνύοντας πόσο ο κόσμος εκτιμά την νέα δημιουργία της Nintendo.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό, αν λάβουμε υπόψιν τις δραματικές ελλείψεις αποθεμάτων για την κονσόλα το 2017. Επιπλέον, η εταιρία μοιράστηκε και τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος του 2018 που λήγει στις 31 Μαρτίου. Ο Ιαπωνικός κολοσσός προβλέπει πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους η κονσόλα υβρίδιο θα βρίσκεται σε τουλάχιστον 17.74 εκατομμύρια σπίτια.

Τέλος, η Nintendo μοιράστηκε και τις πωλήσεις των αποκλειστικών τις παιχνιδιών και τα νούμερα πραγματικά..."ζαλίζουν" και αποδεικνύουν και πάλι το υψηλότατο attach rate software και hardware της.

Το Super Mario Odyssey πούλησε 9.07 εκατομμύρια αντίτυπα από τον Οκτώβριο του 2017, χωρίς να έχει κλείσει χρόνο στην αγορά, ξεπερνώντας τις πωλήσεις του Battlefront II στα PS4, Xbox One και PC. Συνεχίζοντας, το Mario Kart Deluxe βρίσκεται στα 7.33 εκατομμύρια και το Zelda: Breath of the Wild στα 6.7. Το Splatoon 2 κατάφερε να ξεπεράσει τον προκάτοχο του με 4.91 εκατομμύρια, ενώ αποκλειστικοί τίτλοι όπως τα 1-2 Switch (1.88 εκ.), Arms (1.61 εκ.) και Xenoblade Chronicles 2 (1.06 εκ.) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.