Είναι 2023 και κάποιος αγόρασε νέο, σφραγισμένο Wii U από κανονικό κατάστημα

Η gaming έκπληξη της χρονιάς;
15 Οκτωβρίου 2023 21:27
Είναι 2023 και κάποιος αγόρασε νέο, σφραγισμένο Wii U από κανονικό κατάστημα

Ναι, καλά διαβάσατε. Πριν έξι ολόκληρα χρόνια η Nintendo απέσυρε και επίσημα το Wii U, σταματώντας να εφοδιάζει τα καταστήματα με νέες κονσόλες. Παρόλα αυτά, μόλις έγινε ένα μικρό gaming θαύμα, αφού καταγράφηκε η πρώτη νέα πώληση για φέτος! Ναι, κάποιος βρήκε σφραγισμένο Wii U, σε κανονικό retail κατάστημα, εν έτει 2023, και το αγόρασε.

Αυτή η περίεργη πώληση είναι η πρώτη από τον Μάιο του 2022 και δεν έγινε από κάποιον ιδιώτη σε πλατφόρμες όπως το eBay, αλλά από νόμιμο κατάστημα λιανικής πώλησης, όπως ανέφερε ο Mat Piscatella, αναλυτής της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών που εργάζεται για την Circana, γνωστή προηγουμένως ως NPD.

Η τυπική διαδικασία για τις κονσόλες που έχουν καταργηθεί προβλέπει ότι τα καταστήματα πωλούν τα υπόλοιπα αποθέματά τους και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο κατασκευαστής ανακτά τυχόν μονάδες που έμειναν απούλητες. Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, όπως η Walmart και η Best Buy στην Αμερική, συνήθως διατηρούν αυστηρό έλεγχο των αποθεμάτων, γεγονός που καθιστά απίθανο να έγινε αυτή η πώληση στα καταστήματά τους.

Οι εικασίες στο διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι η πώληση μπορεί να έλαβε χώρα σε ένα μικρότερο κατάστημα που δεν ειδικεύεται στα παιχνίδια. Καταστήματα όπως τα FYE στην Αμερική, τα οποία ασχολούνται κυρίως με τη μουσική και τις ταινίες, καθυστερούν μερικές φορές να ενημερώσουν τα αποθέματά τους όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια. Ενίοτε λοιπόν διατηρούν απόθεμα «αρχαίων» παιχνιδιών, τα οποία ενδέχεται να μην μπορούν καν να παιχτούν λόγω διακοπής λειτουργίας των servers τους. Είναι πιθανό ένα τέτοιο κατάστημα, που παραβλέπεται από τη Nintendo, να είχε ξεχασμένο κάπου ένα καινούργιο Wii U να σκονίζεται στα ράφια. Ένας ενθουσιώδης gamer ή ίσως ένας υπάλληλος που το βρήκε τυχαία στην αποθήκη μπορεί να προκάλεσε αυτή την αγορά. Παραδόξως, ο κωδικός προϊόντος ήταν ακόμα ενεργός, με αποτέλεσμα η Circana να λάβει κανονικά αναφορά για την πώληση.

Αυτό το περιστατικό, όσο αστείο και αν ακούγεται, δεν είναι μοναδικό στην ιστορία του κλάδου. Πέρυσι για παράδειγμα πουλήθηκαν τρία ολοκαίνουργια, σφραγισμένα PS Vita. Αντίστοιχα, μια αινιγματική αγορά έγινε και το 2018, όταν κάποιος αγόρασε από κανονικό κατάστημα μια σφραγισμένη έκδοση του Sonic: The Hedgehog 2 για το Game Gear!

Tags: