Υψηλές παραμένουν οι πωλήσεις του Resident Evil VII

Αυτό αποκαλύπτουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Capcom
31 Ιανουαρίου 2018 13:59
Υψηλές παραμένουν οι πωλήσεις του Resident Evil VII

Τα οικονομικά της αποτελέσματα έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η Capcom για τους 9 μήνες (Απρίλιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017). Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, οι πωλήσεις της εταιρίας μειώθηκαν ελαφρά σε ετήσια βάση, αλλά τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν. Το συνοδευτικό δελτίο Τύπου περιλαμβάνει και μία ανάλυση για τα αποτελέσματα της περιόδου. Η Capcom βλέπει σημαντική αύξηση στις οικιακές κονσόλες, λόγω της τρομερής απόδοσης των PS4 και των Switch. Έτσι, η εκδότρια εταιρία εστίασε τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη λογισμικού για οικιακές κονσόλες, την οποία περιγράφει και ως "η πηγή της ανταγωνιστικότητάς της".

Στην συνέχεια, η εταιρία αποκάλυψε τις πωλήσεις διαφόρων παιχνιδιών της. Πρώτο και καλύτερο έχουμε το Resident Evil 7, όπου έχει συγκεντρώσει 4.8 εκατομμύρια στον τομέα των πωλήσεων με 1.2 εκ. να έχουν πουληθεί στο διάστημα μεταξύ Απρίλιο και Δεκέμβριο 2017. "Χλιαρές" πωλήσεις είδε το Marvel vs. Capcom: Infinite, καθώς κατάφερε και πούλησε μόλις ένα εκατομμύριο από την ημέρα κυκλοφορίας του, μέχρι και στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Εκτός των συνολικών εσόδων, τόσο της εταιρίας, όσο και των παιχνιδιών της, τέλος, από τον τελευταίο πίνακα παρακάτω παίρνουμε μία πρόβλεψη για το πλήρες οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2018. Εδώ, η εταιρία προβλέπει αύξηση και στις καθαρές πωλήσεις, αλλά και στα έσοδα της.