“Ο κόσμος ζητάει single-player παιχνίδια, αλλά δεν τα αγοράζει στο τέλος”

Σκληρές δηλώσεις από την δημιουργό των Uncharted
22 Ιανουαρίου 2018 13:00
“Ο κόσμος ζητάει single-player παιχνίδια, αλλά δεν τα αγοράζει στο τέλος”

Μιλώντας στο Polygon μαζί με τον Sean Vanaman του Firewatch, η Amy Hennig αναφέρθηκε στην κατάσταση της gaming βιομηχανίας αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας μερικά σημαντικά προβλήματα, όπως το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ανάπτυξης των παιχνιδιών, ενώ μίλησε και για την μόδα των loot boxes και των Games as a Service. Να σας υπενθυμίσουμε πως η Amy Hennig είναι μια ιδιαίτερα έμπειρη φυσιογνωμία της βιομηχανίας στην οποία συμμετέχει από το την δεκαετία του 1980. Μεταξύ άλλων υπήρξε creative director της Naughty Dog και ευθύνεται για την αρχική Uncharted τριλογία. Το πιο πρόσφατο project της ήταν το Star Wars παιχνίδι της Visceral Games που πλέον άλλαξε κατεύθυνση μετά το κλείσιμο του στούντιο.

Ένα σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών της ακολουθεί παρακάτω.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Προφανώς, αυτό που συνέβη με το Star Wars project μας δεν έγινε τυχαία και από το πουθενά. Πολλά υπερβολικά δραματικά άρθρα γράφτηκαν γι 'αυτό - ο θάνατος των παιχνιδιών με γραμμική ιστορία και αντίστοιχα πράγματα - αλλά κοιτάξτε, υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα: Αυτή η γραμμή προς την οποία τρέχουμε εδώ και πολλά χρόνια, η οποία είναι το αυξανόμενο κόστος ανάπτυξης και οι επιθυμίες ή ακόμη και οι απαιτήσεις των παικτών όσον αφορά τις ώρες παιχνιδιού, την ποιότητα, τα επίπεδα της παραγωγής, τα επιπλέον modes, όλα αυτά τα πράγματα. Αυτές οι πιέσεις καταλήγουν να γίνονται πολύ πραγματικές εσωτερικά. Εάν σας κοστίζει, ας πούμε, 100 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο για να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι, πώς βγάζετε αυτά τα χρήματα πίσω και τι κερδίζετε;

Και η τιμή των 60 δολαρίων δεν μπορεί να αλλάξει, σωστά; Υπάρχει πολύ αρνητικότητα γύρω από το monetization, τα loot boxes, τα παιχνίδια ως υπηρεσία κ.λπ., αλλά αυτά τα πράγματα είναι στην μόδα τώρα στη βιομηχανία, ειδικά για τους μεγαλύτερους publishers, ως απάντηση στο πρόβλημα της αύξησης του κόστους ανάπτυξης. Οι προϋπολογισμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το όριο συνεχίζει να ανεβαίνει και πλέον αρχίζει να έχει όλο και λιγότερο νόημα να δημιουργηθούν αυτά τα [γραμμικά single-player] παιχνίδια.

Υπάρχει επίσης αυτή η τάση τώρα που όσο και ο κόσμος να διαμαρτύρεται και να λέει: "Γιατί ακυρώνετε τα γραμμικά, βασισμένα στην ιστορία παιχνίδια; Αυτό είναι το είδος παιχνιδιών που θέλουμε” τελικά δεν τα αγοράζει απαραιτήτως. Κάθεται και βλέπει κάποιον άλλο να τα παίζει online.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.